França

El partit de Macron escull el fidel Ferrand per presidir l'Assemblea

El partit de Macron escull el fidel Ferrand per presidir l'Assemblea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats de la República en marxa (LREM), el partit del president francès, Emmanuel Macron, van proposar ahir el fidel macronista Richard Ferrand com a candidat a presidir l’Assemblea Nacional, la qual cosa suposa de facto la seva elecció, ja que tenen una àmplia majoria absoluta a la cambra de diputats. Ferrand substituirà així a partir de demà, si no hi ha sorpreses d’última hora, François de Rugy, que la passada setmana va ser triat ministre d’Ecologia en lloc del dimitit Nicolas Hulot.

Fins ara president del grup parlamentari del partit de Macron, Ferrand es va imposar de forma molt majoritària enfront d’altres tres candidats en una votació interna entre els 312 diputats de la LREM, dels 577 de l’Assemblea Nacional. Ex-diputat socialista, Ferrand es convertirà en la quarta autoritat de l’Estat, en recompensa a la seva fidelitat a Macron, de qui es va convertir en un dels primers suports polítics quan la primavera del 2017 el llavors ministre d’Economia d’Hollande llançava el seu moviment polític.

Considerat un home molt proper al president, va ser efímer ministre del seu primer govern després de l’elecció de Macron el maig del 2017. La revelació d’un presumpte cas de corrupció va motivar la seva sortida de l’executiu després de les legislatives del mes següent. Relegat a la presidència del grup parlamentari, Fer­rand ha esperat que la Justícia arxivés la causa per tornar amb força a la primera línia política.

tracking