societat

Le Pen exigeix a França que tanqui els ports als vaixells humanitaris

La presidenta del partit ultradretà Agrupació Nacional reacciona a la demanda de l’‘Aquarius’ de fondejar a aigües gal·les

Le Pen exigeix a França que tanqui els ports als vaixells humanitarisAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del partit ultradretà francès Agrupació Nacional, Marine Le Pen, va exigir ahir que França tanqui el seu territori a vaixells humanitaris com l’Aquarius, que ha sol·licitat un port segur on desembarcar els 141 immigrants rescatats divendres a la Mediterrània. “L’Estat ha d’enviar el senyal de fermesa necessària i tancar els nostres ports a aquests vaixells d’immigrants!”, va indicar en el seu compte de Twitter.

Le Pen es va pronunciar en resposta al president del port de Seta, Jean-Claude Gayssot, que ahir va dir a l’emissora local France Bleu Hérault que la seva instal·lació, al sud-est del país, s’ofereix per rebre l’Aquarius si obté el vistiplau de les autoritats franceses. “No li correspon al comunista Jean-Claude Gayssot, president del port de Seta, decidir la nostra política migratòria acollint l’Aquarius”, va afegir Le Pen en el seu missatge.

El govern francès no s’ha pronunciat, però s’ha donat suport recentment al dret marítim internacional, que en qüestions de salvament estipula que els vaixells han de dirigir-se al port més proper i segur, el que en el cas dels procedents de les costes líbies són els d’Itàlia o Malta. De moment, els dos països han rebutjat l’acollida de l’embarcació, i el govern espanyol ha manifestat que aquesta vegada Espa-nya no és “el port més segur” perquè no és “el més proper segons el que estableix el dret internacional”.

L’ONG SOS Méditerranée, que opera l’Aquarius juntament amb Metges Sense Fronteres, va assegurar ahir que encara que la situació a bord és estable i disposa de menjar i subministraments mèdics per seguir a la Mediterrània durant dues setmanes, necessita de forma urgent una resposta a nivell europeu.

El metge d’aquest vaixell va referir que els immigrants pregunten a la tripulació què passarà amb ells, encara que va dir que “tots coneixen la història de juny de l’Aquarius”, quan l’embarcació va atracar al port espanyol de València (aquest amb 630 persones), després de les negatives d’Itàlia i Malta.

tracking