x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

L''efecte Moncloa' catapulta el PSOE prop de 10 punts per sobre de PP i Cs

Els socialistes se situen com a primera força amb el 29,9% dels vots, un 9,5% més que populars i taronges, que perden pistonada
L''efecte Moncloa' catapulta el PSOE prop de 10 punts per sobre de PP i Cs

L''efecte Moncloa' catapulta el PSOE prop de 10 punts per sobre de PP i Cs

L''efecte Moncloa' catapulta el PSOE prop de 10 punts per sobre de PP i Cs

Actualitzada 03/08/2018 a les 07:19
L’arribada de Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa ha disparat el PSOE que, a costa d’Units Podem i de Ciutadans, se situa ja com la primera força política amb el 29,9 per cent dels vots, superant en 9,5 punts tant el PP com Cs, que perden pistonada.
Segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del juliol, els socialistes pugen gairebé vuit punts en estimació de vot des de l’enquesta de l’abril, mentre que els populars baixen prop de quatre punts i Ciutadans, dos, empatant tots dos en estimació de vot, amb el 20,4 per cent. Units Podem i les seves confluències també es deixen quatre punts i es queden en el 15,6 per cent dels suports.

No obstant això, l’enquesta reflecteix l’arribada de Sánchez al govern però no té en compte el nou lideratge al PP, ja que el treball de camp es va dur a terme entre l’1 i el 10 de juliol, quan encara no s’havia tancat el procés de primàries que va fer president del PP Pablo Casado.
Més enllà dels quatre principals partits, el sondeig mostra una pujada d’ERC de nou dècimes, fins al 3,9 per cent, i una baixada del PDeCAT en quatre dècimes, fins a l’1,3 per cent. Per la seva banda, el PNB perd una dècima (1,2%), Bildu es manté estable amb el 0,6 per cent dels suports i Coalició Canària es deixa una dècima fins al 0,2 per cent.

La pujada del PSOE i la diferència amb la resta de forces és encara superior en l’anomenat “vot directe”, que mostra la resposta espontània dels enquestats sense l’estimació que realitzen els tècnics del CIS. El PSOE obté el 23,9 per cent, 10,4 punts més que a l’abril, i es col·loca 12,6 punts per sobre de Ciutadans (11,3%) i fins a 13,7 per sobre del PP (10,2%).
El creixement en la intenció de vot del PSOE es produeix principalment a costa dels votants d’Units Podem i de Ciutadans. Els socialistes es farien amb el 12 per cent dels vots del partit de Pablo Iglesias i amb el 7,5 del d’Albert Rivera en les eleccions generals passades. El PSOE aconsegueix conservar al 77,3 per cent dels votants, sent la quarta força d’àmbit nacional amb major nivell de fidelitat, després d’ERC (87,3), EH-Bildu (84) i PNB (81,2).

Malgrat aquesta important pujada del PSOE, tan sols un 28,8 per cent dels enquestats reconeix tenir “molta” o “força confiança” en Pedro Sánchez, un percentatge molt semblant a l’estimació de vot que obté el PSOE. Quant a la gestió del nou executiu, només el 19,1% la veu bona o molt bona, davant del 27,3% que la qualifica de dolenta o molt dolenta.
 
PRIMERA TROBADA ENTRE PABLO CASADO I PEDRO SÁNCHEZ A LA MONCLOA
MADRID. El nou líder del PP, Pablo Casado, va advertir ahir Pedro Sánchez que estarà vigilant respecte a la seva política a Catalunya i que si cedeix al “xantatge” de l’independentisme tindrà el principal grup de l’oposició al davant amb una actitud “ferma”. Així ho va manifestar després de la trobada entre tots dos a la Moncloa. L’executiu espera “lleialtat” per part del president popular.
Etiquetes
  • #1 Pepe
    (03/08/18 23:38)

    Pues hay q ser muy ingenuo para creerse algo q diga el cis. Miren vds. las previsiones antes de las ultimas elecciones y los resultados de verdad. El cis solo orienta el voto no lo identifica. Es un organo diseñado para manipular y enchufar amiguetes del politico q mande. Los cesantes nunca se fueron del todo.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts