transport

Ryanair planta cara als tripulants de cabina en el primer dia de vaga

L’aerolínia irlandesa anuncia una reducció de les operacions hivernals i de flota, amb possible retallada de fins a 300 llocs de treball

Ryanair planta cara als tripulants de cabina en el primer dia de vagaefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ryanair, com ja havia advertit, va plantar ahir cara als sindicats i va confirmar, en la primera de les dues jornades de vaga dels seus tripulants de cabina (TCP), que reduirà a Irlanda les operacions hivernals i, en conseqüència, potser també la plantilla.

Més de 400 vols van ser cancel·lats ahir per les aturades de 24 hores convocades pels TCP a Espanya, Portugal, Bèlgica i Itàlia, en la primera gran mobilització d’aquest col·lectiu en la història de l’aerolínia irlandesa. La protesta no solament va afectar ahir més de 50.000 passatgers, segons xifres de Ryanair, sinó que va portar la companyia a detallar quines mesures adoptarà a curt termini “per fer front” als vaguistes, en paraules del seu conseller delegat, Michael O’Leary.

De moment, la reducció dels vols hivernals i de la flota que durà a terme a partir d’octubre solament afecta la base de Dublín, on podria suprimir fins a 300 llocs de treball, però la mesura és un clar avís per a la resta de pilots i TCP. “Ryanair opera una flota de més de 450 avions en 87 bases europees. Això solament ho mantindrem si seguim oferint bitllets barats i serveis de vols fiables, però si la nostra reputació d’eficiència o les reserves anticipades es veuen afectades, les possibles retallades en bases i llocs de treball, com els de Dublín, seran una conseqüència molt lamentable”, va dir el seu director operatiu, Peter Bellew.

Malgrat els advertiments, el primer dia de vaga dels TCP a Espanya, Bèlgica, Portugal i Itàlia va tenir un alt seguiment i va transcórrer amb normalitat, al mateix temps que no van minar, per exemple, la determinació dels pilots a Irlanda. Un centenar de pilots contractats directament per Ryanair a Irlanda va anunciar que tornaran a fer una aturada de 24 hores el proper 3 d’agost, la quarta que convoquen en aquest país des del passat 12 de juliol.

Segons fonts sindicals, l’absència de serveis mínims a Itàlia, Portugal i Bèlgica va provocar la suspensió no prevista a Espanya de 22 vols amb destinació o origen a Itàlia, així com la del vol, tant d’anada com de tornada, que connectava Palma amb l’aeroport belga de Charleroi, la qual cosa va deixar a terra milers de passatgers.

Atacs a Uber i Cabify

D’altra banda, les companyies Uber i Cabify, que operen a Barcelona a través de llicències VTC (lloguer de vehicles amb conductor), van anunciar que suspenen temporalment la seva activitat a la ciutat arran de les agressions patides ahir durant una manifestació de taxistes. Així ho va anunciar l’associació Unauto, que va denunciar que els episodis de violència van ser d’una gravetat extrema, atès que no només es va atacar vehicles, sinó també conductors i usuaris.

tracking