CATALUNYA

Maragall diu que el PDeCAT i ERC no dificultaran el govern de Sánchez

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat no creu que els canvis a la formació conservadora influeixin el rumb a seguir al Congrés

Maragall diu que el PDeCAT i ERC no dificultaran el govern de Sánchezefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, va assegurar ahir que “ningú a Catalunya” té la intenció de ser “una dificultat per al govern” de Pedro Sánchez. D’aquesta manera, el representant va respondre a les afirmacions que va fer ahir la nova vicepresidenta del PDeCAT i diputada al Congrés dels Diputats, Miriam Nogueras, que va advertir que Sánchez ho tindrà “més difícil” amb la nova direcció del partit demòcrata. La formació va fer costat, juntament amb ERC, a la moció de censura que va catapultar el líder socialista a la presidència del govern espanyol.

“És obvi que al Congrés, el PDeCAT i ERC defensaran els interessos propis i de Catalunya”, va insistir Maragall, que no contempla la possiblitat que els partits catalans vulguin entorpir l’executiu de Sánchez. “No crec que formi part de ningú a Catalunya ser una dificultat del govern central”, va recalcar Maragall.

Mentrestant, ahir també es van reunir la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el president de la Generalitat, Quim Torra. Cunillera va oferir ahir al líder de l’executiu català col·laboració en aspectes sectorials malgrat el desacord en la demanda d’autodeterminació i va expressar el seu desig perquè el govern català participi en els espais multilaterals.

Torra i Cunillera van mantenir una trobada que va durar poc més d’una hora al Palau de la Generalitat, dues setmanes després de la trobada que va mantenir el líder de l’executiu català amb Pedro Sánchez a Madrid. Cunillera va expressar la voluntat de “col·laborar, dialogar i arribar a acords i pactes” amb el govern català i alhora va admetre les distàncies que hi ha respecte a un referèndum perquè no està “previst a la Constitució espanyola ni a cap altre lloc”. Amb tot, va precisar que això no vol dir que no es puguin posar d’acord “en altres coses”. La representant del govern de Pedro Sánchez va insistir que “parlar sempre és bo i que no pot fer mal a ningú”. “Quan parlem és molt més fàcil que ens posem d’acord i no que ens esbarallem”, va recalcar ahir la delegada, que va incidir que la solució dels problemes dels ciutadans ha de ser la prioritat en les relacions que mantindran la Generalitat i el govern de Madrid.

CASADO REUNIRÀ EL NOU COMITÈ EXECUTIU DEL PP A CATALUNYA

El president del Partit Popular, Pablo Casado, té la intenció de nomenar una dona com a número dos de la formació i que ocupi, per tant, la secretaria general. A més, el màxim dirigent del partit conservador ha escollit Catalunya per reunir per primer cop el nou comitè executiu nacional i per donar a a conèixer la composició de la seva cúpula i l’organigrama. Serà una direcció que es coneixarà aquest dijous i en què Casado pretén comptar amb l’equip de Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui va disputar-se les primàries. El màxim dirigent dels populars té previst reunir-se dimecres amb l’exvicepresidenta del govern espanyol per tal d’arribar a un acord que integri la representant dins del seu equip.

tracking