catalunya

Puigdemont celebra que el PDeCAT s'afegeixi al projecte de la Crida

El partit tanca l’assemblea després de les diferències entre partidaris i aquells que defensen que la formació no quedi diluïda al moviment

Puigdemont celebra que el PDeCAT s'afegeixi al projecte de la Cridaefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat i líder de JxCat va celebrar ahir que el PDeCAT hagi apostat per sumar-se al projecte de la Crida Nacional per la República. “Hem fet el que tocava i el que molta gent esperava”, va celebrar el representant català, que va intervenir ahir durant la clausura de l’assemblea del partit a través d’un vídeo gravat a Alemanya. El dubte ara és saber si el PDeCAT continuarà existint com a partit o es dissoldrà dins del projecte de Puigdemont. Aquest ha estat un debat que ha aflorat les divisions dins de la formació.

Puigdemont va desitjar ahir sort a la nova direcció del PDeCAT, que estarà presidit per David Bonvehí, però no comptarà amb la presència de la coordinadora fins ara, Marta Pascal, que no comptava amb el suport de l’expresident. El líder de JxCat va subratllar que una de les contribucions que ha fet el PDeCAT és “prendre decisions que són determinants per al progrés del país”. En aquest sentit, va agrair “la resposta positiva a la Crida Nacional”, un moviment impulsat per ell mateix, juntament amb el diputat pres Jordi Sánchez i l’actual president català, Quim Torra. Puigdemont va remarcar que el projecte independentista “segueix la línia” del que reclama el sobiranisme. “Sabem que la gent demana als responsables polítics que actuïn amb la màxima unitat possible, i si bé els espais ideològics han de continuar existint i s’han d’expressar, també hem de fer de la defensa col·lectiva una prioritat”, va afirmar Puigdemont, que va augurar que “res serà senzill” perquè existeixen “dificultats”, encara que va ironitzar que “aquells que ens volien liquidar ara confessen que ens volen reconquerir, que és una forma d’admetre que no ens han pogut reconquerir”. D’aquesta manera, Puigdemont es va referir ahir al discurs del nou president del PP, Pablo Casado, que dissabte va tenir un to dur contra l’independentisme. El president de la Generalitat, Quim Torra, va remarcar que “cal aprofitar l’oportunitat per agregar-se al projecte de Puigdemont” per aconseguir la independència.

tracking