x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

El TC suspèn cautelarment la moció per culminar la independència

L’alt tribunal admet a tràmit per unanimitat el primer recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern de Pedro Sánchez
La façana del Tribunal Constitucional, a Madrid.

El TC suspèn cautelarment la moció per culminar la independència

La façana del Tribunal Constitucional, a Madrid.

EFE
Actualitzada 18/07/2018 a les 07:07
El ple del Tribunal Constitucional (TC) va resoldre ahir per unanimitat admetre a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol contra la moció aprovada el 5 de juliol passat al Parlament català amb l’objectiu de culminar la resolució d’independència. D’aquesta manera, l’admissió a tràmit comporta la suspensió cautelar de la moció, que reiterava els objectius polítics de la resolució a la cambra catalana del 9-N de l’any 2015. Es tracta de la primera resolució de l’alt tribunal a un recurs presentat pel govern de Pedro Sánchez, en una època d’acostament entre els executius català i espanyol. A diferència dels recursos presentats pel govern del PP, l’executiu socialista no va demanar al TC que alertés els dirigents independentistes de presumptes causes penals. La moció aprovada el 5 de juliol va tenir el suport de Junts per Catalunya, ERC i la CUP.
Abans del veredicte del TC, Pedro Sánchez va assegurar ahir durant el ple al Congrés dels Diputats que Catalunya té un Estatut que no va votar i que la crisi es resoldrà votant “un acord”, però no la “ruptura” que han plantejat les forces independentistes a través de la celebració d’un referèndum. “Dialogar no és cedir. Dialogar és fer política”, va assegurar Sánchez davant de les crítiques que ha rebut per la reunió que va mantenir a la Moncloa amb el president de la Generalitat, Quim Torra. El líder de l’executiu espanyol va recordar que reconduir la crisi institucional a Catalunya és una prioritat per al seu Govern i és per aquest motiu, va dir, que és imprescindible avançar en la garantia de la vigència efectiva del marc estatutari i constitucional.

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va titllar d’“indecent” l’actitud equidistant que segons ell té Sánchez a Catalunya “entre colpistes i demòcrates”. En canvi, el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, va insistir en la defensa del referèndum i va assegurar que si Madrid segueix negant aquest dret els independentistes “tornaran a desobeir”.
Etiquetes
  • #1 josep
    (18/07/18 15:55)

    el tc fa lo ca el gobierno li diu ca fasi a españistan la democracia diu ca brilla por su ausencia, que es pot esperar res de res no et pots defensar devant als tribunals perque tot esta cuit i beneit............

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts