catalunya

Rull i Turull comuniquen a Torra que volen repetir com a consellers

Els representants transmeten al president català, que els va visitar a la presó, que tenen la intenció de prendre possessió dels seus càrrecs

Rull i Turull comuniquen a Torra que volen repetir com a consellersEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de la Generalitat destituïts en aplicació de l’article 155, Jordi Turull i Josep Rull, van comunicar ahir al president català, Quim Torra, que estan disposats a assumir el càrrec. Els representants empresonats, que han demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que els deixi sortir per prendre possessió dels seus càrrecs, van traslladar el seu parer personalment a Torra, que els va visitar a Estremera.

Torra, que va fer la seva primera visita oficial als presos polítics, també es va trobar amb Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva. El president català va estar dues hores a la presó d’Estremera i va fer una breu declaració als mitjans de comunicació en què va explicar que els “consellers designats” li van demanar que remarqués la seva voluntat d’accedir al càrrec. L’acte de presa de possessió està previst per demà. Torra també va reclamar al Tribunal Suprem que permeti la llibertat de Rull i Turull. “Els estem esperant, els estem esperant a tots”, va dir Torra, que va incidir en el fet que “Catalunya està esperant els seus polítics honestos, honrables i demòcrates que, simplement, van fer el que el poble els va demanar que fessin, que era deixar votar el poble”. La voluntat de nomenar consellers Turull i Rull, així com Toni Comín i Lluís Puig, que es troben a Bèlgica, ha provocat un nou xoc amb Madrid. La vicepresidenta de l’executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, va advertir de la dinàmica “perversa” que està seguint Quim Torra i que està “abocada al fracàs”. A més, el va acusar de supeditar els drets dels catalans als interessos partidistes. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va proposar que se sancioni les accions “xenòfobes” i “racistes” que pugui cometre el president català.

Confiança pels pressupostos

Malgrat que ha acordat mantenirl’aplicació de l’article 155, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va mostrar confiat que els partits, entre els quals el PNB, donin suport avui i demà en les noves votacions que han de permetre seguir tramitant els pressupostos.

tracking