ESPANYA

L'exèrcit rescata els cotxes atrapats a l'AP-6 després de divuit hores

El ministeri de Foment manifesta que expedientarà la concessionària i De la Serna es compromet a comparèixer al Congrés

L'exèrcit rescata els cotxes atrapats a l'AP-6 després de divuit horesefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exèrcit espanyol va rescatar ahir, després de 18 hores, tots els vehicles que es trobaven bloquejats a l’AP-6 a l’altura de la província de Segòvia. Entre 3.500 i 4.000 vehicles, segons els serveis d’emergències, hi havien quedat atrapats a última hora de dissabte i durant la matinada a causa de les fortes nevades. Uns 250 membres de la unitat militar d’emergències (UME) van treballar al matí per alliberar els ocupants dels cotxes i el bloqueig va aixecar-se finalment cap a dos quarts de dues de la tarda. L’AP-6 és l’autopista que va de Madrid a Àvila.

La Direcció General de Trànsit (DGT) va reobrir la carretera fins prop de les quatre de la tarda per deixar sortir els vehicles, però la via va tornar a estar tancada per precaució durant la tarda. El ministeri de Foment espanyol va anunciar que obrirà un expedient a la concessionària de l’AP-6 per la gestió de la crisi del temporal de neu. Ho va assegurar el ministre Íñigo de la Serna, que va reconèixer que la situació havia estat “dramàtica”. De la Serna es va comprometre a comparèixer al Congrés dels Diputats per explicar els fets. Segons l’agència Efe, fonts de la subdelegació del govern central a Segòvia van dir que la situació va ser “molt complicada” a tota aquesta província, i no només a l’AP-6 en direcció Madrid, sinó també a la xarxa secundària de carreteres de la zona. Una desena de vies com l’A-1, l’A-601, l’N-110, l’N-603, l’SG-500 i l’SG-615 van mantenir-se en alerta durant tota la jornada i amb la circulació prohibida per a camions, vehicles articulats i autobusos. Els centenars d’ocupants dels vehicles rescatats entre els quilòmetres 42 i 110 de l’AP-6 van ser traslladats a Madrid i al municipi segovià de San Rafael, on l’ajuntament va habilitar l’escola i el pavelló municipal per rebre les famílies que feia moltes hores que estaven immobilitzades en aquesta autovia de peatge. Algunes persones rescatades van estar fins a 18 hores aïllades en aquesta carretera.

La delegada del govern espa­nyol a Castella i Lleó, María José Salqueiro,va demanar ahir a la tarda que no es viatgés per les car­reteres afectades per la neu a la comunitat, especialment a les províncies d’Àvila i Segòvia, i va advertir que les previsions eren que nevés més durant la nit.

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ PER "L'ABSOLUTA" FALTA DE PREVISIÓ

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va subratllar ahir que tant el ministeri de Foment com la Direcció General de Trànsit (DGT) hauran de donar “explicacions” per “l’absoluta falta de previsió” davant el temporal de neu que afecta la península i que, segons va mantenir Sánchez, va provocar el “caos” a les carreteres espanyoles. “Moltes famílies han passat la nit atrapades a la carretera i allà segueixen a aquesta hora”, va criticar a Twitter durant el matí, amb referència als vehicles atrapats a l’AP-6, que serien rescatats per l’UME, després de passar la nit sota el temporal amb els seus ocupants a dins.” Per a Rajoy és més fàcil rescatar autopistes que persones en elles”, va opinar també Iñigo Errejón, de Podemos.

tracking