estats units

El descarrilament d'un tren prop de Seattle deixa almenys sis morts

El comboi, que cobria una ruta inaugural amb Portland, a Oregon, va sortir de la via en passar per un pont sobre una autopista

El descarrilament d'un tren prop de Seattle deixa almenys sis mortsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El descarrilament d’un tren a l’estat de Washington, al nord-oest dels Estats Units, va deixar ahir “múltiples ferits i víctimes mortals”, segons va informar la comissaria del comtat de Pierce, al sud de la ciutat de Seattle. El balanç ofert a l’hora del tancament d’aquesta edició parlava de sis morts i una setantena de ferits, però les dades eren encara provisionals.

El tren 501 cobria una ruta d’alta velocitat entre les ciutats de Seattle (Washington) i Port­land (Oregon), que s’inaugurava ahir mateix, i es va precipitar en creuar un pont sobre l’autopista I-5. El sinistre va tenir lloc a primera hora del matí (hora local) als voltants de la localitat de DuPont, situada uns 80 quilòmetres al sud de Seattle.

El servei ferroviari Amtrak va informar que al tren 501, entre Seattle i Portland, hi viatjaven un total de 78 passatgers i cinc empleats. Les primeres imatges de les televisions locals van mostrar diversos vagons destrossats i sobre la carretera, mentre que almenys dos van quedar parcialment suspesos entre el pont i l’autopista.

Fonts dels serveis sanitaris locals van informar que 77 persones, entre les quals podrien figurar tant passatgers del tren com aquells conductors que circulaven per la carretera, van ser enviats a hospitals per ser atesos, segons va informar el periòdic local Seattle Times.

El cap policial del comtat de Pierce, a través del seu compte de Twitter, va afirmar que diversos automòbils van col·lidir pel descarrilament del tren, la qual cosa va provocar ferits entre els conductors però no víctimes mortals. “Veure això és esgarrifós. Els nostres pensaments i oracions per tots els afectats”, va afirmar a la mateixa xarxa social el responsable policíac.

D’altra banda, el fabricant espanyol de trens Talgo va explicar a l’agència Efe que els vagons del comboi sinistrat són de la seva companyia, però no així la locomotora.

La pàgina web d’Amtrak Cascades va informar que quatre nous trens es posarien en servei entre Seattle i Portland a partir d’ahir mateix. El tren 501, que cobria el trajecte inaugural d’aquesta ruta i que va sortir a les sis del matí des d’aquestes dues ciutats del nord-oest dels Estats Units, va ser el que va descar­rilar.

En declaracions a la cadena CBS, Chris Karnes, un dels passatgers que viatjava al tren, va dir que al moment de l’accident estaven recorrent un revolt del trajecte. El testimoni va assenyalar que van escoltar de sobte un so “grinyolant” i que després va sentir com si estiguessin baixant per un pendent, abans de sortir disparat del seient i veure com es trencaven les finestres.

Estat d’emergència

El governador de Washington, Jay Inslee, va declarar l’estat d’emergència a la zona a causa de l’accident. “El tràgic incident al comtat de Pierce és una emergència seriosa i encara està en curs”, va assegurar el dirigent de l’Estat.

En un missatge publicat en el seu compte de Twitter, el president dels Estats Units, Donald Trump, va enviar les seves “més sinceres oracions” a les víctimes i va agregar que estava seguint la situació “de prop” i en constant coordinació amb les autoritats locals.

tracking