catalunya

El PP treu pit per escapçar ERC i JxC i diu que liquidarà l'independentisme

Sáenz de Santamaría es vanagloria del fet que Rajoy hagi aplicat el 155 i d’haver posat fi a la “desmesura” i a l’“incompliment de la llei”

El PP treu pit per escapçar ERC i JxC i diu que liquidarà l'independentismeAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va demanar ahir el vot per al PP a les eleccions catalanes perquè és el partit que ha “escapçat” ERC i Junts per Catalunya (JxC), i l’únic que pot “seguir liquidant l’independentisme”. En un dinar amb afiliats i simpatitzants a Girona, Sáenz de Santamaría va reivindicar que va ser el president del PP, Mariano Rajoy, qui va posar en marxa l’aplicació del 155 i qui “cada dia aixeca la persiana de la Generalitat de Catalunya perquè governi per a tots els catalans”. Va assegurar, en aquest sentit, que les campanyes electorals són moments de retòrica per als partits, però que hi ha poques formacions, entre elles el PP, dotades per a l’“èpica”, ja que a més de parlar bé ha demostrat governar bé.

Davant d’un centenar d’assistents, la vicepresidenta va remarcar que ha estat el PP i Mariano Rajoy qui han aconseguit que per primera vegada els independentistes puguin deixar de sumar en unes eleccions, que la Generalitat estigui al servei de tots els catalans o que s’hagi posat fi “als excessos i l’incompliment de la llei”.

D’altra banda, en el míting que va fer ahir ERC a la plaça del Born de Barcelona es va poder sentir per primer cop un missatge del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, destituït per l’aplicació de l’article 155, des de la presó espanyola on està tancat des del 2 de novembre. El candidat a la presidència del govern català va remarcar en el missatge que “per al futur del país, el més important és seguir construint-lo juntament amb tots els nostres conciutadans”, va reivindicar “l’amor” i va garantir que “el futur només tindrà sentit si treballem per construir una societat més justa i amb el respecte més escrupolós a la dignitat de cadascú”.

Ahir també va ser el dia que l’ex-primer ministre francès Manuel Valls va rondar pels actes de dos dels partits anomenats del bloc del 155: PP i Ciutadans. També va participar en un acte de l’entitat vinculada a la ultradreta Societat Civil Catalana. Valls va tornar a criticar l’independentisme català, del qual va dir que posa en perill el futur d’Europa.

tracking