França

Le Pen perd l'aforament per publicar imatges d'Estat Islàmic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de la formació ultradretana francesa Front Nacional, Marine Le Pen, va perdre ahir l’aforament del qual gaudeix per ser diputada a l’Assemblea Nacional de França. La mesa de la cambra gal·la va decidir retirar-li la immunitat parlamentària per la publicació a les seves xarxes socials d’unes fotografies d’assassinats practicats per l’Estat Islàmic.

La mesura es deriva de la petició de la jutge que investiga si la diputada, escollida en els comicis de juny, va incórrer en un delicte de difusió d’imatges violentes el desembre del 2015. Aleshores, a través de Twitter, Le Pen va penjar tres imatges d’execucions dutes a terme per combatents de l’EI com a resposta a un periodista que havia comparat el grup ter­rorista amb el Front Nacional.

Ara, la líder ultradretana podrà ser convocada per la jutge de Nanterre, que instrueix la investigació. La difusió de “missatges de caràcter violent, que incitin al ter­rorisme” o “atemptin contra la dignitat humana”, està penada a França amb fins a tres anys de presó i 75.000 euros de multa.

tracking