Rússia

El Kremlin es desmarca dels actes del centenari de la Revolució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de milers de comunistes russos i d’altres països van marxar ahir pels carrers de Moscou per commemorar el centenari de la Revolució Bolxevic, un aniversari que va ser obertament silenciat pel Kremlin.

“Visca la Gran Revolució Socialista d’Octubre!”, resava la pancarta que encapçalava la manifestació, que va concloure amb un multitudinari míting davant de la cèntrica estàtua de Karl Marx a la Plaça de la Revolució de la capital russa. Al capdavant de la marxa hi havia el líder del Partit Comunista i etern candidat a la presidència del país, Guennadi Ziugánov.

Com en els aniversaris que se celebraven durant l’URSS, els manifestants portaven banderes vermelles amb la falç i el martell i retrats de Lenin, el líder de la revolució i fundador de la Unió Soviètica, i també del seu successor, Ióssif Stalin. En la Rússia actual el dia de la Revolució ja no és festiu, sinó una jornada laboral qualsevol, i els manifestants van haver de marxar per la vorera, vigilats pels efectius antidisturbis.

tracking