Catalunya

Puigdemont no demana asil i repta al govern central a acceptar el resultat del 21-D

El president cessat denuncia la "politització de la justícia" espanyola i assegura que no hi ha imparcialitat

Puigdemont no demana asil i repta al govern central a acceptar el resultat del 21-DEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont no ha anat a Bèlgica per demanar asil polític, sinó per "actuar amb llibertat i seguretat" segons ha explicat en una roda de premsa que ha ofert aquest matí a Brussel·les. En aquest sentit ha indicat que són a la capital d'Europa a l'espera de les garanties "que no es donen a Espanya" per poder tornar.

Puigdemont ha assegurat que no abandonarà "mai" el govern de la Generaliat i que "seguirem treballant". De la mateixa manera ha indicat que accepta les eleccions del 21 de desembre i els seus resultats i ha reptat al govern central a fer el mateix. "Entomem les eleccions com un repte democràtic", ha afirmat, demanant "al bloc del 155" si farien el mateix "siguin quins siguin els resultats". El president cessat ha explicat que cal saber la posició oficial de Madrid "sense ambigüitats", snió considera que hi haurà "ciutadans de primera i de segona".

Pel què fa al seu futur immediat, no ho ha acabat d'aclarir, però ha afirmat que "si hi ha garanties immediates i tracte just, se se'm garanteix un judici just amb separació de poders a Espanya, el què s'espera d'un país europeu, tornarem ràpidament". Així ha reiterat que estan a Brussel·les "en perfecta legalitat i sense incomplir res. Per tant no ens hem hagut d'amagar de res".

tracking