Estats Units

Trump avisa que cancel·larà l'acord nuclear amb l'Iran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir que retira l’aval de l’acord nuclear amb el “règim fanàtic” de l’Iran i va amenaçar de trencar-lo definitivament en qüestió de mesos: “En cas que no aconseguim una solució amb el Congrés i els nostres aliats cancel·larem l’acord.”

Trump va comparèixer a la Casa Blanca per anunciar el que ja era un secret a veus; que no pot certificar que l’Iran estigui complint el tracte subscrit el 2015. Per a l’actual president nord-americà, es tracta d’“un dels pitjors i més unilaterals acords en els quals s’han implicat mai els Estats Units”, com ha vingut defensat durant els últims mesos.

Així mateix, va donar per confirmat que l’Iran ha comès “múltiples violacions” dels seus compromisos, per la qual cosa deixa en mans del Congrés la supervivència del pacte. Els legisladors hauran de proposar un enduriment dels requisits exigits a la república islàmica de cara a discutir de nou un document que totes les parts de l’acord, excepte els EUA, veuen impossible renegociar.

tracking