Las Vegas

L'atacant de Las Vegas tenia 42 armes entre l'hotel i casa

Les autoritats també van trobar dispositius per disparar automàticament

L'atacant de Las Vegas tenia 42 armes entre l'hotel i casaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stephen Paddock va causar 59 morts i més de 500 ferits disparant des de la finestra d’un hotel contra més de 22.000 persones d’un festival de música country. Dins l’habitació des d’on va cometre la massacre, la policia hi va trobar fins a 23 armes i diversos aparells que, enganxats a les culates, li permetien disparar-les de manera completament automàtica. A més, dins del seu cotxe hi havia una gran quantitat de nitrat d’amoni, un material que s’utilitza per fabricar explosius. Un cop identificat l’autor dels fets, la investigació es va traslladar a casa seva, a la petita localitat de Mesquite, situada a la frontera entre els estats de Nevada i Arizona, a més de 130 quilòmetres de Las Vegas. Allà hi van trobar 19 armes més.

Segons Joseph Lombardo, xèrif del comtat de Clark, Paddock va atrinxerar-se a la seva habitació i va disparar indiscriminadament contra un vigilant de seguretat de l’hotel i un equip de la unitat d’elit SWAT que el buscava dins l’edifici. Lombardo ha explicat que les hipòtesis indiquen que Paddock s’hauria suïcidat abans que la policia pogués entrar a la cambra on es trobava.

El president Donald Trump només va fer unes breus declaracions davant els periodistes abans d’emprendre un viatge oficial a Puerto Rico. En el seu discurs, Trump no va esmentar en cap moment la paraula arma ni va condemnar la violència i les morts causades per armes de foc als Estats Units. El president americà es va limitar a titllar de “malalt”, “dement”, i “un home amb molts problemes” l’atacant i va acabar el seu discurs lloant la ràpida actuació de la policia, qualificant-la de “miraculosa”.

tracking