Internacional

Almenys 13 morts en un atemptat terrorista a Barcelona

Els mossos confirmen una detenció i que dues persones més haurien fugit

Una furgoneta atropella desenes de persones a BarcelonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mossos d'esquadra han confirmat que l'atropellament massiu que s'ha produit aquesta tarda a la Rambla de Barcelona és un atemptat terrorista i per aquest motiu han activitat el protocol corresponent. A més, fonts oficials també han assegurat que la xifra de morts ja s'eleva fins a 13 i hi hauria desenes de ferits.

Fa pocs instants els mossos han confirmat que s'ha detingut un home i que hi hauria dues persones més fugides.

El centre de Barcelona està totalment incomunicat i els controls policials s'extenen per tot Barcelona. El conseller d'Interior de la Generalitat, Joaquiem Forn, i l'alcadessa accidental, Janet Sanz, juntament amb el segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i comandaments policials estan reunits al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya per seguir l'evolució de la situació.

D'altra banda, les forces de seguretat han localitzat una segona furgoneta aparcada a Vic que podria estar implicada a l'atemptat. Segons fonts policia podria tractar-se del vehicle amb què podria haver fugit al menys un dels autors de l'atemptat.

L'acció s'ha produit quan una furgoneta ha atropellat a desenes de persones a la zona de la Rambla de Barcelona. Segons han informat els mossos d'esquadra els fets han tingut lloc cap a les cinc de la tarda a l'encreuament amb el carrer Bonsuccés. La furgoneta ha recorregut el passeig central de la Rambla de Canaletes, on ha atropellat a la multitud, fins que s'ha estrellat contra el segon quiosc de l'avinguda.

Després de l'atropellament s'ha acordonat la zona i s'ha desallotjat. A més, les forces de seguretat han recomanat a les botigues, hotels i restaurants que abaixessin les persianes i que ningú sortís al carrer. Protecció civil també ha demanat que es tanquin les estacions de metro, ferrocarrils de la generalitat i Renfe.

tracking