ENERGIA

França tancarà “fins a disset” reactors nuclears abans del 2025

El ministre gal d’Ecologia pretén complir l’objectiu de reduir fins al cinquanta per cent el component atòmic en la generació d’electricitat

França tancarà “fins a disset” reactors nuclears abans del 2025efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre francès d’Ecologia, Nicolas Hulot, va anunciar ahir que el seu país tancarà “fins a 17” reactors nuclears abans del 2025, per tal d’acomplir així l’objectiu de baixar fins al 50% el component atòmic en la generació d’electricitat. “Tot el món pot entendre que per aconseguir aquest objectiu es tancarà un nombre de reactors [...], potser fins a 17, hem de mirar-ho”, va dir el titular del ministeri oficialment denominat de Transició Ecològica i Solidària en una entrevista a l’emissora de ràdio RTL.

Hulot va reiterar que per arribar a l’objectiu marcat a la llei de transició energètica, “a mesura que baixem el nostre consum i diversifiquem la nostra producció, tancarem cert número de reactors”. Malgrat això, va recordar “la situació econòmica, social i fins i tot de seguretat molt diferent” de cada central, que haurà de tenir en compte a l’hora de planificar els tancaments.

Actualment al país gal funcionen 19 centrals nuclears amb un total de 58 reactors nuclears, que produeixen prop del 78% de l’electricitat consumida al país. Amb aquestes xifres, França ocupa el segon lloc en el rànquing mundial de països per quantitat d’energia nuclear –després dels Estats Units– i el primer per densitat de població. La seva companyia nacional d’electricitat, EDF, és el primer productor mundial d’energia elèctrica d’origen nuclear.

Altres mesures importants

Dijous passat el responsable francès d’Ecologia va presentar un ambiciós pla climàtic per a aquest quinquenni, que inclou, entre altres mesures, la prohibició de vendre automòbils moguts per gasolina o dièsel a partir del 2040.

En el cas del carbó, França deixarà de produir electricitat amb aquest combustible fòssil “el 2022”, que significa el tancament de centrals que ara aporten un 5% del total.

I en el terreny de les energies renovables, el titular de la Transició Energètica es va marcar l’objectiu de fer pujar el seu pes relatiu al 32% l’any 2030.

tracking