Terrorisme

Atemptat frustrat contra la policia francesa als Camps Elisis de París

Un conductor armat mor després d’envestir un furgó de la gendarmeria amb un vehicle carregat amb una bombona de gas

Atemptat frustrat contra la policia francesa als Camps Elisis de ParísEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terrorisme va intentar ahir novament assestar un cop contra les forces de seguretat franceses en ple cor de París, a l’avinguda dels Camps Elisis, en un atac kamikaze d’un home que va estavellar el seu cotxe contra un furgó de la gendarmeria. Pels volts de les 15.40 hores, l’agressor, d’una trentena d’anys i fitxat per radicalització, va envestir amb el seu vehicle, un Renault Mégane on portava una bombona de gas, el furgó policial al començament de l’avinguda, molt a prop del Palau de l’Elisi, seu de la presidència francesa. A causa de l’impacte, el cotxe va explotar i va cremar, per la qual cosa els agents van haver de rescatar l’home d’entre les flames.

El ministre de l’Interior, Gérard Collomb, va confirmar la defunció de l’agressor, que també portava al damunt un fusell automàtic Kalàixnikov, diverses armes curtes i cartutxos. “Una vegada més, les forces de seguretat han estat l’objectiu d’un atac terrorista”, va explicar a la premsa Collomb, per a qui el succés “mostra que el nivell de l’amenaça segueix sent extremament alt”.

Cap altra persona, ni entre les forces de seguretat ni entre el gran nombre de turistes que solen freqüentar aquest lloc –al costat del museu del Grand Palais–, va resultar ferida en la “temptativa d’atemptat”, com la va catalogar el ministre. La secció antiter­rorista de la fiscalia de París va obrir una investigació pels fets.

atac islamòfob a londres

Poques hores abans, Londres va registrar un altre incident terrorista, en aquest cas de signe islamòfob. Els fets van passar a la mitjanit, quan una furgoneta va atropellar de forma premeditada els fidels que sortien d’una mesquita al nord de la capital britànica, a prop del parc de Finsbury. L’atac va causar un mort i deu ferits, dos dels quals crítics.

El consell musulmà del Regne Unit va dir que és una mostra d’islamofòbia. En aquest sentit, un testimoni va assegurar que l’agressor va sortir del vehicle cridant “mataré tots els musulmans”. Els mateixos vianants van poder retenir l’autor de l’atac, que finalment va ser arrestat per la policia.

El sospitós d’haver comès l’atropellament va ser identificat com Darren Osborne, de 47 anys i procedent de la zona de Cardiff, al País de Gal·les. L’home, pare de quatre fills, està acusat de delictes relacionats amb la preparació i amb la instigació d’actes terro­ristes.

Segons el sotscomandant d’Scotland Yard Neil Basu, tot apunta que l’assaltant va actuar sol. Totes les víctimes eren membres de la comunitat musulmana, hi va afegir. La policia metropolitana de Londres va acordonar la zona i diverses ambulàncies van atendre els ferits al carrer mateix, al lloc de l’incident.

tracking