Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catàstrofe natural

Almenys 62 morts i 59 ferits en un devastador incendi a Portugal

Una trentena de víctimes van morir rodejades per les flames i nombrosos habitatges situats en zones boscoses van ser destruïts
La línia de foc al bosc de Pampilhosa da Serra, al centre del país.

Almenys 62 morts i 59 ferits en un devastador incendi a Portugal

La línia de foc al bosc de Pampilhosa da Serra, al centre del país.

Efe
Actualitzada 19/06/2017 a les 08:03
Almenys 62 persones van morir i 59 van resultar ferides en un tràgic incendi a Pedrógao Grande, al centre de Portugal. L’incendi es va declarar la tarda de dissabte en una zona constituïda per petits pobles dispersats i amb carreteres rodejades de vegetació. Les vies haurien estat l’epicentre de la tragèdia “sense precedents”, tal com va dir el primer ministre portuguès, António Costa.
Les autoritats portugueses van alertar que és “molt probable” que la xifra de víctimes continuï augmentant. Malgrat que el foc es va originar dissabte, fins ahir no es van poder recuperar els cossos de fins a trenta víctimes que van morir cremades dins dels seus vehicles. El secretari d’Estat de l’Administració Interna del govern portuguès, Joao Gomes, va explicar que l’escenari va ser “horrible”. Algunes persones, en veure’s atrapades, van intentar escapar i van morir dins del bosc. A més, les flames també van destruir nombrosos habitatges.

UN LLAMP APUNTA COM A CAUSA
A Portugal són freqüents els incendis durant l’estiu però els fets van tenir un immens impacte entre la població. El mateix Gomes va reconèixer que el foc es va propagar d’una manera que “no té cap explicació”. La policia judicial va descartar que el foc estigués provocat i va apuntar l’impacte d’un llamp contra un arbre com la causa més probable de l’incendi. A més, els forts vents que van bufar dissabte, conjuntament amb les temperatures superiors als 40 graus, van provocar la ràpida propagació de les flames. Durant el dia d’ahir també es va ordenar el tancament de col·legis per minimitzar els riscos d’algunes poblacions properes a les flames. Al mateix temps es continua amb el treball de cerca i d’identificació de possibles víctimes. El govern portuguès va decretar tres dies de dol nacional. Aquestes condicions van dificultar l’extinció de l’incendi que al tancament d’aquesta edició continuava actiu. Portugal va desplaçar els seus efectius de Setúbal, Coimbra i Lisboa als quatre fronts que encara estan oberts i que van obligar a tallar diferents carreteres. La Unió Europea va activar el mecanisme comunitari de protecció civil i va proporcionar ajuda per apagar les flames. El comissari d’ajuda humanitària i gestió de crisis, Christos Stylianides, va explicar que van dur a terme “una resposta immediata a la petició d’assistència per part de les autoritats portugueses”. L’ens comunitari va activar el mecanisme europeu de protecció civil per proporcionar mitjans per extingir l’incendi. “Es farà tot el possible per ajudar les autoritats i la gent de Portugal en aquest moment de necessitat”, va dir Stylianides.
França va enviar tres avions per controlar l’incendi i Espanya hi va enviar sis avions, 200 militars i 25 bombers. A banda d’Andorra, d’altres països de la Unió Europea van enviar missatges de suport a les víctimes de l’incendi. “Voldria fer arribar en aquests moments de dolor, la solidaritat i les condolences del govern i del poble espanyol per les víctimes de l’incendi”, va dir el president del govern, Mariano Rajoy. Per la seva banda, el ministre d’Afers Exteriors alemany, Sigmar Gabriel, va expressar “la profunda commoció per les notícies que arriben de Portugal. Són imatges commovedores de pobles i persones rodejades per les flames que intentaven escapar del foc”. El Papa Francesc també va transmetre un missatge de suport a les víctimes “colpejat per un incendi devastador”.
Etiquetes
  • #1 tristeza
    (19/06/17 11:02)

    Descansem em paz,desde Andorra um abraço para todos vos.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts