Anglaterra

La policia eleva a 58 els morts en l'incendi d'un edifici a Londres

Les autoritats policials donen per morts els desapareguts i avisen que la xifra de víctimes podria augmentar encara més

La policia eleva a 58 els morts en l'incendi d'un edifici a LondresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica va elevar ahir a 58 els morts per l’incendi de dimecres passat en una torre residencial de Londres. Això pràcticament dobla la darrera xifra de víctimes mortals que es va comunicar, que era de 30. L’anunci policial d’ahir va provocar la indignació dels veïns per les respostes insuficients del govern per ajudar els afectats. El comandant Stuart Cundy, de la policia metropolitana de Londres (Met), va explicar als mitjans que les forces de l’ordre consideren que els desapareguts pel foc declarat a la torre Grenfell (a l’oest de la ciutat) estan morts.

No obstant això, Cundy va advertir que el nombre de víctimes mortals pot augmentar mentre els bombers treballen a l’edifici, que ha quedat pràcticament en ruïnes pel devastador incendi. L’operació per rescatar restes és “significativa” i pot tardar diverses setmanes fins que quedi completada, va dir. “Quan puguem, localitzarem i recuperarem els éssers estimats”, va dir el comandant de la Met davant dels periodistes congregats a prop de la tor­re Grenfell, de 24 plantes i en la qual vivien entre 400 i 600 persones, moltes de les quals amb pocs recursos.

Cundy va subratllar que la seva prioritat és establir qui estava a l’edifici, de manera que ha demanat a qui hagués estat a l’immoble i aconseguís abandonar-lo quan es va declarar el foc que es posi en contacte amb les forces de l’ordre. La primera persona identificada ha estat el refugiat sirià de 23 anys Mohammed Alhajali. Davant el temor pel precari estat de la torre, dues línies del metro de Londres que passen a prop de la zona van quedar ahir parcialment suspeses, segons va informar la companyia de transports londinenca, que va asse­nyalar que la línia Hammersmith & City ha quedat suspesa entre les estacions d’Edgware Road i Hammersmith, mentre que es va decidir deixar sense operar la Circle Line.

Cundy va comunicar la xifra de morts enmig del creixent malestar dels veïns i els residents de la torre per la insuficient ajuda de les autoritats per resoldre la situació, que és desesperada ja que han quedat sense llar. La primera ministra britànica, Theresa May, va rebre víctimes i voluntaris que ajuden els damnificats.

PROTESTES D'INDIGNACIÓ PER LA RESPOSTA DE LES AUTORITATS

Centenars de persones es van manifestar ahir a diversos punts de Londres en protesta per la resposta de les autoritats municipals i el govern en la gestió del sinistre. En un ambient de dolor i creixent indignació, desenes de ciutadans van protagonitzar una asseguda al famós encreuament viari d’Oxford Circus, mentre que altres es van manifestar al número 10 de Downing Street. Prèviament, una multitud es va manifestar i fins i tot va arribar a irrompre a l’ajuntament de Kensington i Chelsea, que era l’encarregat del manteniment de la torre Grenfell. Els veïns, molts dels quals persones amb pocs recursos, acusen l’ajuntament de no haver fet cas durant anys als advertiments sobre la pobra seguretat de l’edifici.

tracking