Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Regne Unit

El Regne Unit investigarà “a fons” l'incendi en un edifici de Londres

La primera ministra britànica, Theresa May, diu que “s’obtindran totes les respostes” per determinar l’origen de les flames
May, conversant amb els agents britànics al lloc de l'incendi.

El Regne Unit investigarà “a fons” l'incendi en un edifici de Londres

May, conversant amb els agents britànics al lloc de l'incendi.

Efe
Actualitzada 16/06/2017 a les 07:14
La primera ministra britànica, Theresa May, va assegurar ahir que s’obrirà una investigació oficial per aclarir “a fons” l’origen de l’incendi d’una torre residencial de Londres que ha deixat almenys 17 morts. May, que ahir va realitzar una visita privada al bar­ri de North Kensington, a l’oest de la capital britànica, va dir en declaracions a la BBC que les circumstàncies “d’aquesta terrible tragèdia” s’investigaran de “manera adequada” fins “obtenir totes les respostes”.
Les declaracions de Theresa May van tenir lloc després que alguns veïns es queixessin sobre la seguretat de l’edifici. Es preveu que la investigació oficial es faci al marge de la que també farà la policia i estarà presidida per un jutge. A més, també hi participaran testimonis de les autoritats locals, la constructora de l’edifici, residents i familiars de les víctimes. “Els serveis d’emergència m’han dit que la manera com es va propagar el foc va ser ràpida, feroç i inesperada”, va dir May. El líder dels Laboristes, Jeremy Corbyn, que ahir també va visitar el lloc dels fets, va afirmar que “la veritat ha de sortir a la llum i sortirà”. Per la seva banda, els equips de bombers seguien amb les tasques de recerca de possibles supervivents de l’edifici sinistrat. Preveuen que el procés duri “setmanes”. En una compareixença davant dels mitjans, el comandant de la policia metropolitana de Londres, Stuart Cundy, va dir que encara es desconeixen les causes del foc i va alertar que “malauradament” la xifra de morts “augmentarà”. Per als serveis de rescat, la prioritat absoluta és “identificar i localitzar les persones que segueixen desaparegudes”. L’edifici, que albergava habitatges de protecció social oferts a persones amb pocs recursos, va començar a cremar la mitjanit de dimarts a dimecres, fet que va provocar escenes de pànic amb residents atrapats. Alguns van arribar a saltar al buit o fins i tot tiraven els nadons des de la finestra. 37 ferits segueixen ingressats en hospitals de la capital britànica, 17 dels quals en estat crític. Es desvincula l’incendi d’un possible atac terrorista.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts