Pròxim Orient

Rússia i l'Iran alerten els EUA que respondran si tornen a atacar Síria

Moscou i Teheran expliquen que el llançament de míssils de Washington “sobrepassa la sobirania
de Síria”

Rússia i l'Iran alerten els EUA que respondran si tornen a atacar SíriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Síria va rebre ahir el suport dels seus aliats, Rússia i l’Iran, després del bombardeig dels Estats Units a una base aèria siriana. Washington va perpetrar l’atac a la base des d’on, presumptament, el règim de Bashar al-Assad hauria llançat les armes químiques que van provocar la mort de 87 persones a la ciutat de Jan Sijun, segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans.

“Estem preparats per respondre contra qualsevol agressió o transgressió de les línies vermelles. Els EUA coneixen bé la nostra capacitat de resposta”, van advertir Teheran i Rússia en un comunicat. El comunicat va afegir que l’actuació dels EUA “sobrepassa la sobirania del poble i de Síria”, i recordava que Damasc fa sis anys que lluita contra el ter­rorisme en nom de la resta del món. El comunicat també assegurava que alguns estats, tot i que sense nombrar-los, van prendre’s el suposat atac amb armes químiques de dimarts passat com a pretext per atacar Síria. D’altra banda, l’oposició siriana va acusar les forces del règim de Bashar al-Assad d’haver comès l’atac contra Jan Shijun. El règim d’Al-Assad, però, ho va negar i va afirmar que les seves forces aèries tenien com a objectiu “un magatzem terrorista” on es guardaven armes químiques.

El comunicat de Rússia i l’Iran afegeix que “l’agressió dels EUA no dissuadirà els aliats que lluiten contra el terrorisme i l’eliminen”. En una conversa telefònica, el president iranià, Hasan Rouhani, va dir que l’Iran segueix al costat de Síria en la guerra contra el terrorisme i en les iniciatives per trobar una solució política al conflicte.

L’atac de divendres dels Estats Units a la base aèria del règim sirià ha estat considerat, per molts analistes, com un canvi en la visió de la política internacional del president nord-americà, Donald Trump, que sempre va posar com a prioritat els interessos dels nord-americans.

43 MORTS EN UN ATAC D'EI EN DUES ESGLÉSIES D'EGIPTE

Almenys 43 persones van morir ahir després de dos atacs terroristes d’Estat Islàmic (EI) a dues esglésies cristianes d’Egipte. Els atacs, que van tenir lloc a les ciutats de Tanta i d’Alexandria en ple diumenge de Rams, van deixar 118 ferits. L’EI va emetre un comunicat a través de l’agència Amaq en què reivindicava l’atac que hauria estat perpetrat per dos terroristes suïcides. Centenars de persones es van concentrar ahir a Tanta per rebutjar els atacs.

tracking