turquia

Maten l'ambaixador rus a Turquia en un tiroteig

La cancelleria russa ha qualificat l'atac com un atemptat terrorista

L'ambaixador rus a Turquia, Andréi Karlov, en una imatge d'arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixador rus a Turquia, Andréi Karlov, ha mort avui després de resultar ferit de bala en un atac al centre d'Ankara, segons ha informat la Cancelleria russa. "Avui a Ankara ha mort l'ambaixador rus, Andréi Karlov, com a resultat de les ferides rebudes durant un atac. Qualifiquem l'ocorregut com un atemptat terrorista", ha dit María Zajárova, portaveu d'Exteriors.

Karlov ha estat hospitalitzat amb urgència després de ser tocat per trets "indiscriminats", segons la Cancelleria, efectuats per un desconegut al centre de la capital turca quan el diplomàtic visitava una exposició de fotografia. "Avui mateix aquest assumpte serà plantejat davant el Consell de Seguretat de l'ONU. El terrorisme no guanyarà. Ho combatrem fermament", ha avançat.

Zajárova ha subratllat que la Cancelleria russa es troba en permanent contacte amb els seus col·legues turcs, que han promès que efectuaran una recerca profunda sobre el que ha passat i "l'assassí serà castigat".

L'atac ha estat condemnat immediatament per Estats Units, la Unió Europea i per les Nacions Unides. Les autoritats d'Ankara han denunciat que l'atemptat tenia com a objectiu enfrontar a Rússia i a Turquia.

Karlov, de 62 anys, exercia el càrrec d'ambaixador rus des de juliol de 2013 i abans havia encapçalat la delegació a Corea del Nord (2001-2006).

El Kremlin ha explicat que el president, Vladímir Putin, ha estat informat sobre l'atac a la capital turca per la Cancelleria i els serveis secrets.

L'atac ha tingut lloc prèviament a les consultes a Moscou entre els ministres d'Exteriors i Defensa de Rússia, Turquia i Iran sobre el conflicte sirià.

Putin i el líder turc, Recep Tayyip Erdogan, van segellar el passat 9 d'agost la pau després de més de mig any d'estancament en les seves relacions per l'enderrocament d'un avió de guerra rus per un caça turc a la frontera amb Síria.

Després de l'atemptat que va causar el dissabte la mort de 13 militars turcs, Putin va cridar a Erdogan a respondre amb una lluita més ferma contra el terrorisme.

tracking