TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Estats Units

Obama i Trump inicien el traspàs de poders oferint imatge d'unitat

El president sortint farà “tot el possible” per ajudar l’entrant a “tenir èxit”

Obama i Trump inicien el traspàs de poders oferint imatge d'unitatEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà passat de guanyar les eleccions nord-americanes, Donald Trump es va entrevistar ahir amb Barack Obama a la Casa Blanca. Després de la reunió, d’una hora i mitja de durada, el president electe i el sortint van oferir una breu roda de premsa, en la qual van intentar escenificar unitat després d’anys de retrets i acusacions mútues.

Obama, d’un costat, va reiterar que facilitarà el traspàs de poders, a l’hora que va qualificar la trobada d’“excel·lent”. “Vull emfatitzar, senyor president electe, que a partir d’ara farem tot el que puguem per ajudar-lo a tenir èxit, perquè si vostè té èxit, el país tindrà èxit”, va afirmar el mandatari. “Crec que és important que tots, independentment del nostre partit i preferències polítiques, ens unim ara i treballem junts per bregar amb els molts reptes que afrontem”, va sentenciar.

Per la seva banda, Trump va considerar “un gran honor” la trobada, i es va mostrar disposat i “impacient” per escoltar els consells de l’encara inquilí del despatx Oval, a qui va definir com “una bona persona, per qui sento un enorme respecte”. A més d’aspectes organitzatius referents a la transició, també van parlar de política nacional i exterior, va detallar el magnat.

Mentrestant, Michelle Obama va rebre la futura primera dama, Melania Trump. Però en aquesta ocasió, no hi va haver foto de les dues parelles, com si va succeir amb els Bush i els Obama. També es van reunir els assessors de tots dos polítics, així com el vicepresident sortint, Joe Biden, i l’entrant, Mike Pence.

Pel que fa a les persones que podrien integrar el nou gabinet, els mitjans nord-americans van començar a publicar travesses en les quals figuren noms com l’actual governador de Nova Jersey, Chris Christie; l’exalcalde de Nova York, Rudy Giuliani; i l’excandidata vicepresidencial Sarah Palin. Christie i Giuliani figuren entre els candidats a fiscal general, i Palin com a secretària d’Interior. Com a secretari d’Estat, sonen noms com el de Bob Corker, senador per Tennessee; l’exambaixador davant l’ONU John Bolton; i l’expresident de la Cambra de Representants Newt Gingrich. En Defensa es parla de Jeff Sessions, un dels més estrets col·laboradors de Trump en la campanya.

LA PROTESTA CONTRA TRUMP A NOVA YORK ACABA AMB 65 DETINGUTS

La protesta que va tenir lloc dimecres a Nova York després de la victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials es va saldar amb almenys 65 detinguts, van informar mitjans locals. Convocats a través de les xarxes socials, milers de persones es van congregar en llocs com la plaça Union Square o Columbus Circle, i van marxar pels carrers de la ciutat fins a les proximitats de l’edifici Trump Tower. La policia de Nova York va precisar que entre els càr­recs de què estan acusats els detinguts hi ha des de pertorbació de l’ordre públic fins a resistència a l’autoritat. En les marxes es van exhibir pancartes amb missatges com “No és el meu president”, “Nova York odia Trump” o “No perdem l’esperança”.

tracking