cop a frança

Més de 80 morts en un atemptat a Niça

Cap a quarts de dotze, un camió va atropellar una multitud congregada per veure els focs artificals de la festa nacional del 14 de juliol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un camió va atropellar ahir a la nituna multitud a la ciutat de Niça, al sud de França, en plena celebració de la festa nacional gal·la del 14 de juliol. Aquest matí el ministeri de l'interiorha xifrat en 84 els morts que va causar l'atac.Tambéha indicatque hi ha més d'un centenarde personesferides, de les quals 18 es trobenen estat crític. Hi ha una desena denens entre les víctimes mortals.

El conductor del camió, l'únic ocupant del vehicle, va ser abatut per les forces de seguretat després d'haver recorregut dos quilòmetres pel Passeig dels Anglesos, un dels més emblemàtics de la ciutat, embestint tot el que passava per davant seu. En l'interor del camió, es va trobar un carnet d'identitat corresponent a un home de 31 anys, a més de armes i granades. El document corresponia a un home francès d'origen tunisià, segons el diari local 'Nice Matin', malgrat que aquesta dada no ha estat confirmada de manera oficial.

El president francès, François Hollande, va dir en un missatge a la nació que "no es pot negar el caràcter terrorista" de l'acte, i va afegir que "tota Françaestà sota l'amenaça del terrorisme islàmic".El president també va anunciar que la seva primera decisióva ser allargar tres mesos més l'estat d'emergència, que en un principi expirava el dia 26 de juliol quan acabava el Tour de França, i que no tenia intenció de ser renovat. La prova ciclista, que actualment es troba a uns 300 quilòmetres de Niça, s'ha plantejatsuspendre l'etapa d'avui, però finalment es durà a terme.

Almenys 80 morts en un atemptat terrorista a Niça.

Més de 80 morts en un atemptat a Niça

Més de 80 morts en un atemptat a Niça

Més de 80 morts en un atemptat a Niça

Més de 80 morts en un atemptat a Niça

tracking