Catalunya

Absolts els mossos acusats de disparar contra Quintana

Absolts els mossos acusats de disparar contra Quintana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha absolt els dos mossos d’esquadra acusats d’haver disparat una pilota de goma contra Ester Quintana. El tribunal no ha considerat provat que l’escopeter i el subinspector dels mossos acusats fossin responsables dels fets, durant una manifestació per la vaga general del 14 de novembre del 2012, i arran dels quals Quintana va perdre l’ull.

La sentència, d’unes 25 pàgines, es va fer pública ahir al matí. La mateixa Ester Quintana la va anar a recollir en persona i a la sortida va dir que no s’ha fet justícia, va parlar de frustració i va acusar els mossos d’encobriment i de no haver aportat proves per aclarir els fets.

En el text, l’Audiència no considera provat que les lesions fossin causades per una pilota de goma. Argumenta que podria tractar-se també d’una bala de foam. A més, assegura que no es pot determinar l’autoria del tret. “Acceptant que una de les detonacions correspon a l’arma de l’acusat Llorenç Benjumea, resulta impossible determinar qui va efectuar l’altre tret”.

Sobre els mossos acusats, la resolució diu que “sabien que estaven incomplint els protocols establerts per a la utilització de les esmentades armes i no podien desconèixer que les instruccions establertes en els esmentats protocols precisament tenen com a objectiu evitar successos tan lamentables com el present.

Els dos mossos s’enfrontaven a penes de fins a 9 anys de presó.

tracking