La candidatura pel Mundial vol ser referència en l'accessibilitat

David Aguilar, ‘Hand Solo’, s’afegeix a la promocio de l’esdeveniment

David Aguilar i David Hidalgo, amb l'escultura de la candidatura.Èric Rossell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La candidatura d’Andorra 2027 per acollir el Campionat del Món d’esquí alpí a Soldeu-el Tarter vol convertir-se en “la més inclusiva i accessible que s’hagi realitzat mai”, segons va assenylar el director general de la candidatura, David Hidalgo. El cente comercial Illa Carlemany va acollir ahir la presentació de les accions socials vinculades a la candidatura amb la presència també de la secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, així com la de David Aguilar, Hand Solo, que es convertirà en ambaixador per tal de promocionar la candidatura.

De fet, entre les diverses accions en favor de l’accessibilitat i la inclusió, Aguilar va realitzar una escultura amb 6.688 peces de Lego per recrear el logotip del projecte, que ret homenatge a les dues pistes icona de l’esquí de competició, Avet i Àliga. Aquesta escultura quedarà exposada al peu de la pista Avet de Soldeu durant les finals de la Copa d’Europa que es faran entre el 14 i el 20 de març, mentre que posteriorment es traslladarà al centre d’Andorra la Vella. A més, la candidatura incorpora també altres aspectes, com l’adaptació de la pàgina web de l’esdeveniment amb audioguia, llengua de signes i subtitulació, la senyalística del nou Abarset dissenyada amb els criteris d’accessibilitat universal amb la metodologia Clear Code Architecture, o l’explicació de l’exposició La successió del bosc en Braille en cinc idiomes, a més del llenguatge de signes i subtitulació.

La tria per decidir la seu del Campionat del Món del 2027 d’esquí alpí es realitzarà en poc més de dos mesos al Congrés de la FIS que s’ha de realitzar entre el 22 i el 28 de maig. En un primer moment s’havia de fer a Vilamoura (Portugal), però aquesta opció va quedar finalment descartada.

tracking