Futbol

Ja no valen les excuses

L’FC Andorra no pot negociar la victòria a Cartagena si vol trencar la inèrcia i mantenir la il·lusió per la permanència

Ja no valen les excuses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arribada la jornada 32 i amb només dues victòries en els darrers 18 partits jugats –Osca i Valladolid a l’Estadi Nacional–, l’FC Andorra ja no pot ajornar més un triomf que l’ajudi a treure el cap del pou de la Segona Divisió. Ancorat a les places de descens des de fa 10 jornades, el conjunt d’Eder Sarabia visita aquesta tarda l’Estadi de Cartagonova (18.30 hores) amb l’obligació de guanyar –un punt serveix de ben poc a aquestes altures de la pel·lícula– el Cartagena i retallar la distància davant d’un rival directe.

La derrota contra l’Amorebieta va ser, potser, la gota que va fer vessar el got per a bona part de l’entorn. Perdre contra el cuer tenint en compte les necessitats de l’equip va ser dur i inesperat, i només sumar els tres punts avui davant l’Efesé podria tornar, durant uns dies, les coses a lloc. La dinàmica de l’Andorra no convida a l’optimisme, però el bon to mostrat en els darrers partits l’agafa Sarabia com un ferro roent. “La nostra base és el model i no deixarem de creure-hi mai. El model és el que ens porta a fer bons partits. Crec, sincerament, que ens ha permès ser superiors al rival en bona part dels enfrontaments i la nostra obligació és insistir. Estem bé i ens intentarem imposar a un rival que ens exigirà”, va explicar l’entrenador tricolor abans de sortir cap a Múrcia, on l’equip es va exercitar ahir. La consecució de la Copa Catalunya davant l’Olot no va aportar més que una microalegria per al vestidor, ja que l’equip garrotxí va ser en molts moments superior a l’Andorra i la majoria de jugadors que hi van participar no van fer dubtar Sarabia de la seva condició de secundaris. “El partit contra l’Olot va ser un pas enrere que no ens podem permetre”, va deixar clar el tècnic a l’hora de retreure als jugadors tot allò que no van fer del tot bé davant l’equip català. Amb la lluita de la salvació i les necessitats subratllades en vermell, Sarabia va apel·lar al factor mental per superar el cop de caure contra el cuer, l’Amore, a casa dilluns passat, o davant un altre rival directe com el Vila-real B.“Parlem de finals sabent que no ho són. No són a tot o res, però és clar que si no guanyem els rivals més directes serà difícil poder superar-los a la classificació en els 11 partits que queden.” En aquest sentit, Sarabia va afegir que “ara contra el Cartagena és evident que és clau aconseguir la victòria. És una lluita on s’ha de saber gestionar la pressió, ser constant i l’aspecte mental serà molt important. Hem de deixar al marge tot el que no podem controlar”.

Per part seva, el tècnic de l’FC Cartagena, Julián Calero, es va mostrar en la línia de Sarabia a l’hora de valorar la transcendència del partit i va indicar que “no és una final, però si voleu parlem de final en el context que és un partit molt important per als dos equips”. Sobre l’Andorra, va explicar que és un equip “molt ben treballat, que aquest any ha tingut pitjors resultats, però segueix fent el mateix tipus de joc. Serà molt complicat i ens intentarà portar al seu terreny”.

tracking