Reportatge

Una situació “molt negra”

Aficionats de l'FC Andorra analitzen al Diari la trajectòria complicada per la qual passa l’equip, en plena lluita per la salvació, admetent que s’està en un moment crític.

Els jugadors de l'Andorra es lamenten després de la derrota de dilluns.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra passa per la pitjor situació des del seu aterratge al futbol professional, i és que més enllà del parèntesi terapèutic amb el títol de la Copa Catalunya de dimecres passat davant de l’Olot, el cop de la derrota de dilluns davant de l’Amorebieta encara cou. La realitat és que l’equip està a dos punts de la salvació quan fa unes setmanes havia arribat a estar-ne a quatre, però al partit contra el conjunt basc va semblar en algun moment que alguna cosa es trencava al final del matx amb els xiulets de l’afició, i amb alguns crits de dimissió cap al tècnic, Eder Sarabia, per primera vegada des que entrena els tricolors. El Diari ha volgut copsar l’opinió de socis i aficionats de l’entitat per analitzar el moment actual dels tricolors, i també per parlar sobre el futur a més curt termini.

Tothom coincideix que la situació és complicada, com el president dels Veterans del Futbol d’Andorra, Santiago Marín, que explica al Diari que “després de la derrota contra l’Amorebieta ho veig molt negre, era el dia per sortir del descens i l’equip no ho va fer”, mentre que des de l’Squadra Carlemany, la grada d’animació, Àlex Ojaos admet que “és una situació complicada per a tothom, jugadors, cos tècnic i també per a l’afició”, mentre que Max Capdevila reconeix que “ho veig força negre, com tothom”, i afegeix que “l’equip juga, però no acaba de marcar i arrencar”. Tot i això, tots dos encara confien que l’equip pugui tirar endavant i Capdevila demana que “hem de forçar perquè crec que ho podrem aconseguir”. Qui no ho veu tan clar és el soci Eduard López Mirmi, que assegura que “el moment actual és greu, la situació està malament i si hagués d’apostar diners diria que baixem”, i va afegir tirant amb bala que “sap greu, però potser gent d’altres esports col·lectius està contenta”.

Qüestionats pels problemes de l’equip i sobre el motiu per haver arribat a aquesta situació, tots coincideixen que el problema principal és la falta de gol. “Aquest equip no té una referència clara en atac”, assenyala López Mirmi, que afegeix que “Karrikaburu de moment no ha demostrat res i l’equip té molta possessió, que és cert com deia Cruyff que si tens la pilota no la té l’altre, però li manca profunditat”, mentre que per a Marín “falta arribar a banda i centrar”, a més d’agregar que “tenir la possessió està molt bé, però també s’ha de ficar la pilota a dintre i fer mal”. Sobre la falta de gol es pronuncia Ojaos, que considera que és “el que més està afectant l’equip”, i creu que “la solució no era cedir Manu Nieto al mercat d’hivern [el davanter segueix sent el màxim golejador de l’equip amb quatre gols, empatat amb Scheidler, tot i haver deixat l’FC Andorra la primera setmana de gener]”.

I AMB SARABIA, QUÈ?

El nom propi després de la derrota de dilluns va ser el d’Eder Sarabia, i és que tot i les crítiques que es poden veure a les xarxes socials o les que va haver-hi dilluns al Nacional, tres de les persones consultades al Diari no són partidàries de fer-lo fora, tot i assenyalar també algunes decisions del tècnic basc que consideren errònies. L’únic que divergeix, tot i que tampoc excessivament, és Capdevila, que considera que “fer fora Sarabia és la solució si no veu el problema que té amb els canvis i la gestió de les segones parts, perquè els plantejaments no són dolents, però els canvis són un problema, perquè Álex Calvo en cinc minuts va generar més que la resta en tot el partit”, però, tot i això, considera que “si canvia, no crec que se l’hagi de fer fora perquè és un gran entrenador”. També des de l’Squadra Carlemany, Ojaos admet que “en un altre club potser estaria a fora”, però considera que “no crec que marxi i per a mi que no ho faci és el millor que ens pot passar”.

En la mateixa línia, Marín opina que “no crec que la situació de l’equip sigui culpa seva”, mentre que López Mirmi assenyala que “fer això és un clàssic dels directors esportius, a mi m’agraden els equips d’autor, i aquest ho és”, i agrega que “per posar ara un altre entrenador potser ja és massa tard, i a mi m’encanta, el que passa és que potser ha de tenir més variants i ser més intervencionista”, a més de fer èmfasi en aquest sentit assenyalant que “el tècnic ha d’intervenir més, i no fer només els canvis a partir del minut 80 o 85”.

L'EQUIP VIATJA A CARTAGENA PER A UNA NOVA FINAL

L’equip viatja aquest matí cap a Cartagena, on demà (18.30 hores) disputarà una nova final en la lluita per la permanència. Sobre el partit, el tècnic, Eder Sarabia, va admetre que “és una setmana molt dura, tenim molt poc temps per donar-li la volta i tenim poques hores per estar preparats i fer un gran partit a Cartagena”, i va agregar que “després del cop d’Amorebieta, que va ser dur, és una prova meravellosa per demostrar fortalesa mental”.

tracking