Andorra signa unes taules de mèrit (1-1)

Cucu avança la selecció en el tram inicial, però Sud-àfrica empata amb un golàs de Mokwana

Els jugadors de la selecció andorrana celebrant el gol de Cucu, ahir a Annaba.

La selecció es va estrenar a les FIFA Sèries, un torneig amistós a Algèria, amb un empat amb regust dolç contra Sud-àfrica (1-1) -un equip que ha disputat la Copa d’Àfrica- en un partit on les millors opcions van ser per als bafana bafana, però la seriositat i solidesa del grup de Koldo va permetre signar unes taules treballades i molt meritòries.

Va destapar la selecció l’assaig de la millor manera. Al minut 6, una errada grollera del porter Goss amb el peu, a l’hora de controlar una cessió de Sibisi sense cap perill, la va agrair Cucu per empènyer la pilota i obrir el marcador (0-1). El segon gol amb l’absoluta del davanter del NK Krka d’Eslovènia va permetre a Andorra asserenar-se, tot i que Sud-àfrica, amb el gol en contra, va agafar el govern i va portar sempre la iniciativa. La selecció es mantenia ferma, amb una línia de cinc i ben precintada amb fins a nou futbolistes per darrere de la pilota quan els bafana bafana enfocaven Gomes. El porter tricolor va començar a tenir feina i va intervenir amb un xut centrat, però duríssim, de Morena, un cop de cap tou de Sibisi que no va trobar porteria i un xut de Mbanjwa que va refusar amb encert. En plena tasca d’esforços i exhibint la selecció una versió sòlida, va entrar De Pablos pel lesionat Aláez i va anivellar Sud-àfrica al minut 24 amb Mokwana, que es va treure del barret una picadeta a servei de Monare que va col·locar fora de l’abast de Gomes (1-1). La inèrcia no va variar gaire en la tornada de vestidors, tot i les taules. Andorra es defensava amb ordre i només intentava alguna acció escadussera amb Cucu i Marc Pujol com a llançadores i el conjunt africà no es resistia a aconseguir tornar a superar Gomes. Una de les més clares la va salvar el porter tricolor, sota pals i mig batut, quan, un cop de cap poc acadèmic i dins l’àrea petita de Maswanganyi va acabar en servei de cantonada. El debut de Joao Teixeira -que va disputar 15 minuts- amb l’absoluta va arrodonir un valuós empat davant el combinat sud-africà. Dilluns, segona cita davant Bolívia.