Futbol

L'FC Andorra guanya la Copa Catalunya als penals

Els tricolors han empatat 1-1 contra l’Olot, i s’han endut el títol des dels 11 metres

L'FC Andorra guanya la Copa Catalunya als penalsFederació Catalana de Futbol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andora ha guanyat la tercera Copa Catalunya de la seva història després d’imposar-se a l’Olot a la final per penals. En un partit força justet dels tricolors, el duel ha acabat amb 1-1 al temps reglamentari, i amb 4-2 favorable als del Principat des dels 11 metres.

Els tricolors, amb una alineació amb diversos titulars, ha sortit ja d’inici a pel partit, tot i que sense acabar de generar ocasions. De fet, la primera ha estat per a l’Olot, amb un 1 contra 1 de Forés que ha tret Oier. Poc a poc l’Olot s’ha anat animant, però ha estat llavors quan ha arribat el gol de l’FC Andorra en un contracop iniciat per Karrikaburu, que ha recuperat una pilota i li ha cedit a Calvo, i que ha acabat culminant Álvaro Martín. Encara abans del descans els locals han demanat un penal per unes mans de Migue Leal, i Terma ha tingut l’empat amb un tir al pal.

A la represa, els tricolors han tornat a sortir millor intentant sentenciar el partit per la via ràpida, i han estat a prop de fer-ho amb una passada llarga cap a Karrikaburu que el porter local s’ha menjat i on ha acabat entrant la pilota, tot i que l’àrbitre ho ha acabat anul·lant per fora de joc del davanter navarrès. Precisament Karrikaburu ha tornat a tenir el segon per l’Andorra després de que Blázquez li regalés la pilota, però el seu xut des de tres quarts de camp, tot i no haver-hi porter, ha sortit molt desviat. L’Olot s’ha fet amb el domini del partit i collava, obligant a Oier a salvar a l’FC Andorra, primer després d’una rematada de Maynau, i tot seguit amb una mà providencial d’Oier després d’un cop de cap d’Urri. A la tercera, l’Olot ja no ha fallat, i després d’un córner servit ràpidament ha pogut empatar el partit mitjançant Urri. Els tricolors han provat de reaccionar ràpid amb un 1 contra 1 de Karrika que no ha pogut culminar, i amb una d’Álex Calvo, i també ha tingut l’Olot la victòria amb una rematada en pròpia porta que s’ha estavellat al travesser. Ja a l’afegit, Lobete ha buscat el gol del triomf amb un tir que ha sortit fregant l’escaire, però la més clara ha tornat a ser per a l’Olot, en botes de Roquet, en una acció en que estava tot sol i amb Oier vençut.

La final ha anat als penals, on els tricolors han arrencat xutant i marcant amb Karrikaburu, i l’Olot ha respost amb el gol de Pedro del Campo. Álvaro Martín ha marcat el segon pels tricolors, i Oier ha aturat el xut d’Uri, però a la tercera ronda han estat els tricolors qui han fallat, mitjançant a Samper, i Barnils ha empatat la tanda 2-2. Molina ha anotat el penal de l’FC Andorra, i Urri l’ha enviat al pal, i a Álex Calvo no li han tremolat les cames per fer el penal definitiu i donar la tercera Copa Catalunya a l’FC Andorra.

tracking