L'Andorra vol fer bo amb l'Amorebieta el punt a València

El partit de dilluns a l’Estadi Nacional contra l’Amorebieta dictaminarà si l’empat contra el Llevant va ser positiu

Nico Ratti, Sergio Molina i Diego Pampín s'abracen al final del partit al Ciutat de València.FC Andorra

El pas de les hores està servint per valorar una mica més el punt que l’FC Andorra va esgarrapar del Ciutat de València davant el Llevant (0-0). Unes taules que, ben segur, molts haurien signat abans de l’enfrontament, però que, un cop disputat el partit, van tenir un gust fins i tot agredolç per als jugadors i l’staff tècnic tricolor. L’Andorra va tornar a demostrar personalitat, va ser valent i va gaudir de bones opcions, tot i que Ratti en va refredar un parell, per poder guanyar el duel. El que sembla clar, i aquest és el sentir del vestidor, és que si l’equip d’Eder Sarabia manté aquest nivell estarà no només ben viu en la lluita per la salvació, sinó que s’aconseguirà l’objectiu. Ara bé, la consigna principal és fer bo el punt sumat a Orriols superant dilluns a l’Estadi Nacional l’Amorebieta, un altre rival directe tot i ser el cuer de la Segona Divisió.

El partit contra el Llevant va servir perquè l’Andorra es posés al dia en la competició i per retallar un punt respecte als equips que es troben prop del descens i amb el que el marca, l’Albacete, amb 31 punts. Amb 29 punts, el conjunt tricolor podria, fins i tot, i depenent dels resultats, sortir del descens si guanya l’Amore. Malgrat corregir la situació, queda la sensació que el punt contra el Llevant no va acabar de servir per aprofitar del tot la bola extra. Al final del partit Eder Sarabia va lamentar que “ens ha faltat una mica més d’ullal a la primera part per fer més de mal. Ells n’han tingut dues de clares i nosaltres també, però ens ha faltat convicció i creure que podíem fer gol”. El tècnic tricolor va afegir que “a la segona part ens ha faltat control i hem acusat l’aspecte físic. Els canvis ens han donat energia, però ens han descontrolat una mica i ens hem partit. Potser he trobat a faltar algunes possessions més llargues per generar més situacions de perill”. Sarabia, en definitiva, va assegurar que “marxo amb la sensació que amb un pèl més de no sé exactament què podríem haver guanyat el partit, però el punt és bo i molt important”. En aquest sentit, el tècnic basc, que no va viure el partit del Llevant des de la banqueta en estar sancionat per acumulació de cinc targetes grogues, va subratllar que “el punt serà més positiu si guanyem dilluns l’Amorebieta a casa. Si no som capaços de fer-ho, aquest empat al camp del Llevant tindrà molt poc gust. Em quedo amb la línia tan bona que està mostrant l’equip i que tot això ens permeti seguir posant aquesta energia per seguir creient i competint”. L’equip tricolor tornarà avui al treball per començar a preparar el compromís, vital en les aspiracions de permanència, de dilluns a l’Estadi Nacional contra l’Amorebieta de Jandro Castro. L’equip basc és cuer, però vol cremar totes les opcions per mantenir-se viu en una salvació que té molt coll amunt, a set punts.

UN ÀRBITRE ‘CONEGUT’

Un partit, davant l’Amore, que serà dirigit per Iosu Galech Apezteguia, àrbitre navarrès amb alguns recordats episodis amb l’FC Andorra. Tot i que encara no havien coincidit aquesta temporada, el curs passat va dirigir cinc partits de l’equip tricolor, quatre de lliga i un de Copa del Rei, precisament al Ciutat de València contra el Llevant. Dels quatre enfrontaments a Segona Divisió, en dos va expulsar un futbolista tricolor. El primer va ser Pastor a la Rosaleda contra el Màlaga (0-0) al minut 84, quan el VAR va revocar l’expulsió, i l’altre va tenir Altimira, ara al Vila-real, com a protagonista, amb una vermella directa que va veure a l’Anxo Carro de Lugo (2-2) quan només s’havien jugat 27 minuts. Galech Apezteguia també va dirigir els dos partits contra el Racing del curs passat. El de l’Estadi Nacional, amb dues mans molt clares –una va originar el gol de la derrota tricolor– i el del Sardinero, amb expulsió d’Eder Sarabia.

SERGIO MOLINA FA 100 PARTITS AMB L'FC ANDORRA

Sergio Molina va complir 100 partits amb la samarreta de l’FC Andorra al darrer compromís al Ciutat de València davant el Llevant. El migcampista madrileny va disputar els 90 minuts contra l’equip granota en el que va ser el seu 17è partit com a titular al conjunt tricolor dels 30 que ha disputat aquesta temporada. Molina, que té contracte fins al juny de 2025, va arribar a l’equip tricolor a la temporada 2021-2022, a Segona B, on va disputar 35 partits i va fer dos gols, mentre que el curs passat, el primer a l’elit del club, en va jugar 29 i també va fer dues dianes.