ANNABEL LLEVOT

Pionera en un món d'homes

Annabel Llevot és des de fa deu anys la gerent de l’FC Santa Coloma, equip més llorejat del país, i una de les dones que han obert camí en aquest món tan masculinitzat.

Annabel Llevot, amb l'última lliga que va guanyar l'FC Santa Coloma.A. L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Annabel Llevot no s’ho sent, però la realitat és que és una de les pioneres com a dona de responsabilitat dintre del futbol del país, i des de fa deu anys és la directora general de l’FC Santa Coloma. De jove ni de bon tros tenia la intenció de dedicar-se al món del futbol. De fet, explica que hi arriba totalment de casualitat i, sobretot, pel fet de parlar sis idiomes. Li hauria agradat estudiar periodisme, però la família li va recomanar fer dret i va ser després quan va començar a deixar-se caure per l’esport rei i va fer un màster de dret esportiu. A través de coneguts en comú amb la FAF van proposar-li començar a viatjar amb ells en viatges organitzats per la UEFA a altres països per adquirir coneixements sobre diferents aspectes futbolístics, i a partir d’aquí va establir els primers contactes amb el club i va començar a col·laborar-hi pels sortejos o partits europeus. La feina va anar pujant i això va fer que fa deu anys s’acabés traslladant al país per treballar full-time a l’FC Santa Coloma.

Tot i arribar a un món totalment masculinitzat, Llevot explica que “mai he tingut cap problema per ser dona”, i concretament amb l’entrada a l’entitat destaca que “va ser molt fàcil perquè al final ja coneixia molta de la gent del club”. Com a molt, l’únic que s’ha trobat algun cop és “la cara de sorpresa” d’algun agent de futbolistes, un fet totalment residual perquè “cada cop hi ha més dones agents”. De fet, explica que en molts dels estaments del futbol cada cop es troba més dones, també en l’àmbit internacional. I és que més enllà del seu dia a dia a l’FC Santa Coloma, Llevot també és la representant del club a l’ECA (Associació de Clubs Europeus), on li ha tocat compartir taula algun cop amb gent ben poderosa com Nasser al-Khelaïfi, el president del PSG. També en aquest fòrum veu que cada cop pot compartir reunions amb més companyes, encara que en molts casos semblen “canvis una mica forçats”, però la realitat és que també s’ha volgut involucrar les dones, com no pot ser d’una altra manera, a l’esport i al futbol, i reconeix que “m’agrada veure cada cop més dones en el món del futbol”.

Encara que arribés al futbol “de casualitat”, el que té clar Llevot és que ara mateix no ho canviaria per res del món. “És cert que són deu anys, però mai fas la mateixa feina”, explica, i assenyala que “m’agrada el que faig, em dona autonomia, llibertat i moviment, i és maco veure com evoluciona un projecte en deu anys i veure que no està tot fet”. En tot cas, admet que ofertes n’hi han arribat, però que no està dins dels seus plans, i tampoc es veu ni molt menys en altres posicions, com podria ser convertir-se en el futur en la primera presidenta de la FAF.

El futbol és una de les seves passions, però en té moltes altres. Habitual de la lectura, el cinema, els amics i sortir, l’esport rei també li ha permès gaudir d’una altra de les seves passions: viatjar. De fet, quan se li demana quin és el seu viatge pendent, reconeix entre riures que “vull anar a tot arreu”, però l’avantatge del futbol, i més en un cas com el seu amb l’FC Santa Coloma, habituat a guanyar títols i disputar competició europea, és que “et permet anar a llocs on no pensaves anar, i coneixes gent i cultures diferents”.

I el futur? El que té clar és que el futbol nacional té encara molt camí per recórrer, també en la presència de dones, i que la figura de les societats anònimes pot donar estabilitat a aquest món tan convuls últimament.

DEL DRET AL MÓN DEL FUTBOL

Va arribar fa deu anys al país per ser gerent de l’FC Santa Coloma. Nascuda a Lleida i formada en dret no tenia un lligam estret amb el futbol més enllà de veure els partits amb el pare, però l’esport rei ha acabat sent la seva vida.

Annabel Llevot.

tracking