Futbol

Més diners per als clubs que juguin competició europea

L’organisme continental augmentarà un 3% l’import a repartir entre els clubs que disputen les fases prèvies europees

Banderes de la UEFA i Andorra a l'Estadi Comunal abans d'un partit de Conference League.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra europea del futbol entre la Superlliga i la UEFA també beneficiarà de retruc Andorra, i és que l’organisme que encara regeix el futbol continental augmentarà la quantitat econòmica que entregarà als equips d’arreu d’Europa que participen en les seves competicions, també els que disputen les rondes eliminatòries prèvies, com pot ser el cas de la Lliga Multisegur Assegurances. De fet, la previsió és que els diners que la UEFA destinava fins aquesta temporada al concepte de solidaritat augmenti un 3% de cara al futur cicle de competicions europees, que anirà del curs 2024-2025 al 2026-2027. D’aquest augment se’n beneficiaran directament les entitats que no aconsegueixen accedir a les lliguetes dels tres tornejos continentals (Champions League, Europa League i Conference League), i també de retruc els equips dels països amb poques possibilitats en aquests grans tornejos, com podria ser Andorra.

Posant exemples pràctics, la UEFA passarà de destinar 245 milions d’euros als equips petits a distribuir-ne 440 milions des de la pròxima temporada. Fins ara l’ens europeu destinava el 7% dels ingressos totals de les seves competicions (245 milions) a aquests conceptes, amb un 3% (105 milions) als pagaments als clubs per les rondes prèvies, i un 4% (140 milions), al que es coneix com a concepte de solidaritat, és a dir, als clubs que no disputen els tornejos, per millorar el futbol europeu. Segons la documentació del nou cicle, el percentatge a partir del curs vinent passarà a ser del 10% (440 milions), amb un 7% per als clubs no participants (308 milions) i un 3% (132 milions) per als clubs eliminats a les rondes prèvies. En tot cas, els clubs consultats esperen informacions per part de la UEFA sobre com es traduiria aquest augment dels ingressos per a ells, ja que a la documentació de l’organisme europeu només s’hi fa referència a nivell macro de tot el continent, però encara no s’ha desglossat com es traduirà això a nivell de cadascuna de les lligues i en l’àmbit individual dels clubs participants.

MATEIXES PLACES EUROPEES

Tot i els canvis de format de les competicions europees, eliminant el que fins ara era la fase de grups i passant a lligues úniques de 36 equips, Andorra seguirà tenint tres places de cara al curs vinent, una a la Champions per al campió de Lliga, i dues més a la Conference per al campió de Copa i el subcampió de Lliga. El format de les prèvies seguirà igual, amb l’única excepció de la Champions, que eliminarà la final de quatre de la ronda preliminar amb els campions de les quatre pitjors lligues, i des de l’inici hi haurà eliminatòries amb partits d’anada i tornada.

tracking