Esquí de fons

Irineu Esteve reapareixerà el cap de setmana a la Copa del Món

El fondista tornarà al circuit mundial a les finals de Falun, a Suècia

Esteve, en una Copa del Món enguany.NORDIC FOCUS

Irineu Esteve reapareixerà a la Copa del Món aquest cap de setmana després de la lesió i prendrà part en les finals del circuit mundial previstes a l’estació sueca de Falun. Al país escandinau el fondista disputarà dues curses, la primera dissabte vinent de 10 quilòmetres clàssics individuals, i l’endemà una de 20 quilòmetres en estil lliure amb sortida massiva.

Després dels problemes d’esquena que li van fer perdre bona part de la temporada, Esteve va tornar a la competició amb dues curses de Copa d’Europa a Schilpario, Itàlia, on va ser 37è i 17è. El retorn a les pistes va ser el cap de setmana passat a l’Skimarathom d’Engadin, a Suïssa, en una cursa en què va finalitzar en setena posició. Les bones sensacions a totes dues competicions van fer que l’equip tècnic i l’esquiador donessin llum verda a la seva participació en les finals de la Copa del Món a Suècia.

Sobre la cita sueca, Esteve va assenyalar que “les sensacions van tornant de mica en mica, tot i que és cert que no estem ni de bon tros al nivell que ens agradaria, com a principi de temporada”, i va afegir que “cada setmana que passa és positiva per a nosaltres perquè ens trobem millor i estem començant a recuperar”. Per últim, va cloure que “l’esquena de moment aguanta bastant bé, sabem que les sensacions no són les millors, però lluitem per arribar amb garanties i poder fer un resultat mig bo tot i les circumstàncies”.

COMELLA I ESTEVE NO ACABEN A KLAEPPEN

Xavier Cornella i Axel Esteve no van acabar l’eslàlom de la Copa d’Europa de Klaeppen, a Suècia. En el cas de Cornella no va poder classificar-se per a la segona mànega després de ser 72è a la primera (entraven els 60 primers), mentre que Esteve va ser 59è a la primera, però no va poder completar la segona de les baixades. D’altra banda, la pista Avet de Soldeu va acollir l’últim gegant FIS amb victòries dels francesos Leo Coppel i Cloe Merloz. En nois, Àlvar Calvo va ser el millor de la FAE amb una 33a posició en una cursa en què Àlex Rius, que havia estat 24è a la primera mànega, no va acabar la segona. Pel que fa a la cursa femenina, Emma Ledesma va ser 30a i Fiona Pou no va acabar.