Esquí de fons

Gina Del Rio s'estrena a la Copa del Món sumant els primers punts

L’esquiadora acaba en 21è lloc a l’esprint de Lathi

Del Rio, al centre, durant l'esprint de Lathi.M. / NORDIC FOCUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gina del Rio va debutar per la porta gran a la Copa del Món sènior d’esquí de fons sumant els primers punts de la seva carrera esportiva després de ser 21a a l’esprint de Lathi, a Finlàndia. La fondista havia estat 16a a la qualificació, i ja durant les eliminatòries la caiguda d’una rival que estava just davant d’ella va impedir que pogués passar de ronda, i va quedar eliminada als quarts de final.

Del Rio va donar la primera bona notícia del dia durant les qualificacions, on va marcar el 16è millor temps (3’05”44), a 8”60 del millor registre, obra de la sueca Jonna Sundling. La fondista va quedar enquadrada a la cinquena eliminatòria de quarts de final amb la sueca Johanna Hagstroem, la letona Patricija Eiduka, la noruega Julie Myhre, la francesa Lena Quintin i la finlandesa Hilla Niemela. Del Rio estava marxant del grup, però la caiguda de Niemela just davant va fer anar també per terra la del Principat, que es va quedar ja sense opcions de classificar-se. Així i tot, Del Rio va cloure en 21è lloc, sumant 40 punts a la general de la Copa del Món.

La fondista va manifestar després de la prova que “la qualy ha anat bastant bé, amb bones sensacions”, i va destacar que “als quarts de final anava bastant bé, però a l’última pujada m’ha agafat una caiguda i no he pogut fer-hi res i he estat cinquena de la bateria. Amb tot, estic molt contenta pel resultat a Lathi i amb la feina de tot l’equip”. Per la seva banda, el tècnic, Xabier del Val, va destacar que “ha anat superbé. La qualificació ha sigut molt bona, i a quarts l’ha agafat una caiguda que no li ha permès millorar la posició”, i va cloure que “ens quedem amb el resultat de la qualy, amb l’experiència que hem tingut i amb la motivació que ens deixa aquest resultat per continuar treballant per a l’any que ve”.

tracking