Esquí de fons

Del Rio també es proclama campiona d'Europa

La fondista es proclama campiona de la general júnior del circuit continental després d’acabar segona ahir a Schipario

Del Rio, a l'esquerra, va quedar segona a Schipario.FAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gina del Rio segueix amb la seva excel·lent temporada i ahir va proclamar-se matemàticament campiona de la Copa d’Europa júnior d’esquí de fons a falta de dues curses per disputar-se després d’acabar en segona posició als 10 quilòmetres persecució de Shipario, a Itàlia. La plata d’ahir, sumada a la que ja havia aconseguit també el dissabte a la prova de 10 quilòmetres individuals, va valer-li el títol que s’afegeix a les tres medalles que va endur-se fa unes setmanes al Campionat del Món júnior a Planica, Eslovènia. A la cursa de persecució celebrada ahir, se sumava el temps amb el de la prova de dissabte, i Del Rio va lluitar molt tàcticament acabant amb un temps d’1 h 09’05”2, a 1’12”4 de la italiana Maria Gismondi, que va sumar el segon podi del cap de setmana. La també transalpina Virgina Cena va tancar el podi.

Del Rio ha dominat amb mà de ferro la general, i és que de les 12 curses que s’han disputat fins al moment en aquesta Copa d’Europa júnior, la fondista de la federació només ha baixat del segon lloc en una ocasió, el sisè lloc als 5 quilòmetres clàssics d’Oberwiesenthal, a Alemanya. A les altres 11 proves en què ha participat aquesta temporada ha estat, com a mínim, sempre segona, amb un total de cinc victòries i sis segones posicions. Aquesta regularitat li ha donat el títol amb 1.020 punts, pels 736 de la italiana Maria Gismondi, que ja no podrà atrapar-la a falta de només dues curses (cada victòria reparteix 100 punts, i la diferència és de 284). L’última plaça de podi provisional l’ocupa l’alemanya Charlotte Boehme, i tanquen el top 5 Iris de Martin i Virginia Cena, totes dues italianes, amb 660 i 477 punts respectivament.

L’esquiadora de fons va mostar la seva felicitat un cop assolit el títol de la general, i va manifestar que “guanyar la general és un premi a la regularitat, no és fàcil estar sempre a tope”, tot i admetre que “no ha estat el millor cap de setmana”, tot i haver sumat les dues posicions. En tot cas, Del Rio va mostrar-se satisfeta pel títol i pel final d’etapa, i va destacar que “em fa moltíssima il·lusió acabar de júnior amb això perquè és més del que podia imaginar-me fa un temps”. Per últim, la fondista va analitzar la cursa d’ahir i va destacar que “la idea era intentar atrapar a la primera, però no ha pogut ser. M’he quedat a tres segons d’ella i quan he vist que no podia he intentat seguir al meu ritme”.

Per la seva banda, el tècnic Xabier del Val va assenyalar que “estem molt contents i satisfets de poder dir que ha guanyat la general”, i va agregar que “al final és un premi a la regularitat i que hagi aconseguit bons resultats en tots els formats i estils durant tota la temporada ens fa sentir molt contents”. Per últim, el tècnic va cloure que “potser no ha estat aquest el millor cap de setmana, però ha estat bé perquè tampoc era ni la millor pista ni la millor neu per ella, però ha sabut lluitar, ha aconseguit el segon lloc i estem molt contents”.

Abans de l’últim cap de setmana de la Copa d’Europa júnior (entre el 15 i el 17 de març a Premanon, França), Del Rio viurà el seu debut a la Copa del Món absoluta aquest mateix cap de setmana a Lathi, Finlàndia. La previsió és que la fondista disputi la cursa esprint al país nòrdic, programada per diumenge, per començar a agafar experiència i descobrir un món força diferent al de la Copa d’Europa, a més de ser un premi a la seva espectacular temporada.

IRINEU ESTEVE RECUPERA SENSACIONS

Irineu Esteve va finalitzar en 17a posició a la cursa de 20 quilòmetres persecució sènior. Tenint en compte els 2’46”4 de pèrdua que el fondista tenia de dissabte, quan va ser 37è als 10 quilòmetres individuals, Esteve va sortir en busca del millor resultat possible, i va ser 17è a 2’38”0 del vencedor, el gal Sabin Coupat. Esteve afrontava aquesta participació a la Copa d’Europa com un test després de més de dos mesos d’inactivitat per la lesió a l’esquena, sense buscar resultats concrets, i ara analitzarà el calendari futur.

Gina del Rio, a l'esquerra, al podi.

tracking