Andorra suma vuit metalls destacant els ors de Pol Moya i Nahuel Carabaña
Pol Moya va endur-se l'or a la prova dels 1.500 metres.

FAA
Actualitzada 02/06/2023 a les 11:42
Andorra va sumar vuit medalles (dos ors, dues plates i quatre bronzes) durant la jornada d’ahir als Jocs dels Petits Estats, arribant a un total de 12 quan encara falten dos dies de competició. Més enllà de la plata i el bronze de les seleccions de bàsquet 3x3 i el bronze del dobles mixtes, les grans alegries de la jornada van arribar des del tartan, que van veure com Nahuel Carabaña, en els 3.000 metres obstacles, i Pol Moya, en els 1.500 m, s’enduien la victòria i afegien dos ors més a la delegació tricolor. A més, Dayane Huerta va endur-se la plata en els 3.000 obstacles, Xènia Mourelo va penjar-se el bronze a la mateixa cursa, mentre que Lerato Pagès va sumar també un altre bronze, en els 100 metres tanques.

El primer or de la jornada va arribar en els 1.500 després d’una espectacular cursa de Pol Moya, que va rebaixar en un segon i mig la seva millor marca i va fer rècord d’Andorra. L’atleta de l’FC Barcelona va arrencar contemporitzant, però ben enganxat i sense deixar de perdre de vista el luxemburguès Charles Grethen, finalista olímpic a Tòquio i principal favorit a endur-se la victòria a Malta. A la recta final, però, Moya va esprintar i el va acabar avançant amb superioritat marcant un registre final de 3’41”10, rebaixant la seva millor marca personal i el rècord d’Andorra, que estava establert abans en 3’42”59. Una hora i escaig després va arribar el segon or sobre el tartan amb la victòria de Nahuel Carabaña a la cursa dels 3.000 metres obstacles. L’atleta va dominar la carrera de principi a final, i no va donar cap tipus d’opció als seus rivals imposant-se amb un registre final de 8’54”95. El moment més emotiu durant la tarda va arribar amb els 3.000 obstacles femenins, en què Dayane Huerta va ser plata i Xènia Mourelo va ser bronze. A la cursa hi havia només quatre corredores, i Chrystalla Chatjipolydorou va marxar sola al davant, Huerta anava cap a la plata amb força distància sobre Mourelo, però la va voler esperar perquè totes dues creuessin la línia de meta juntes.

L’altra medalla de l’atletisme va ser per a Lerato Pagès, que va cloure tercera a la cursa de 100 metres tanques, sumant un bronze més per a Andorra. En aquesta mateixa cursa, Alba Viñals va ser cinquena. Per últim, Miquel Vilchez va ser quart a la final de salt de perxa i Pol Herreros va ser cinquè a la seva sèrie dels 110 tanques. De la seva banda, Aina Cinca va acabar en tercera posició a la cursa femenina dels 1.500 metres, però com que només van competir tres corredores, l’atleta no va rebre finalment medalla per la seva cursa.

DUES MEDALLES MÉS SEGURES
Andorra sumarà avui dues medalles més a les 13 que ja té fins al moment, i es situarà amb 15, com a mínim, a tres de les 18 de Montenegro. Vicky Jiménez disputarà la final del torneig de tennis, mentre que les grandalles, la de rugbi de set. A més, els isards mantenen també opcions de medalla, i la piscina també pot portar algun metall més.