MALTA 2023

Tudó es penja el bronze als 200 braça

La nedadora aconsegueix el cinquè metall per a Andorra als 200 braça, i el rugbi femení s’assegura, com a mínim, una plata

Tudó, a la dreta, al podi dels 200 metres braça.FAN

Nàdia Tudó va aconseguir la seva segona medalla i la cinquena per a Andorra als Jocs dels Petits Estats de Malta després de ser tercera a la final dels 200 metres braça. A més, la selecció femenina de rugbi es va assegurar també la sisena a l’acabar primera a la lligueta, però no serà fins demà quan s’enfronti a Malta per saber si el metall serà daurat o platejat.

Pel que fa al bronze de Tudó, la nedadora havia guanyat al matí la seva sèrie dels 200 braça amb el tercer temps absolut, i durant la jornada de tarda va repetir el mateix resultat en una cursa que va trencar-se ja des de l’inici amb les competidores de Xipre, Maria Eokhina, i Malta, Georgia Kate Bohl, obrint diferències. Tudó va completar la prova amb un registre final de 2’35”88, i després de la cursa va manifestar que “estic molt contenta amb aquesta segona medalla, em fa molta il·lusió poder sumar-ne una altra”, i va agregar que “potser a nivell del temps ho esperava una mica millor, però tant al matí com a la tarda m’he notat cansada, i mirant el resultat de les altres, lluitar per la plata o l’or hauria estat molt dur, així que marxo molt contenta i amb ganes de més aquesta setmana”.

La de Tudó va ser l’única medalla d’ahir a la piscina, però Tomàs Lomero va quedar-se també ben a prop de sumar-ne una altra, ja que va acabar en quart lloc a la final dels 100 papallona. Al matí havia fet el segon temps, però no va poder ratificar-ho a la final en una cursa molt igualada. Kevin Teixeira va ser setè a la final dels 400 lliures, mentre que Bernat Lomero i Biel Cuen no van poder passar a les finals.

DIA GRAN

Després de la jornada d’ahir amb una medalla, el dia d’avui està marcat amb vermell al calendari amb diverses opcions d’engrandir el medaller tricolor. L’atletisme torna a escena després de la jornada de descans d’ahir i ho fa amb la participació, entre d’altres, de Nahuel Carabaña i Pol Moya. La piscina pot aportar també metalls amb els germans Bernat i Tomàs Lomero, Nàdia Tudó i Patrick Pelegrina, i Vicky Jiménez pot assegurar-se també dues medalles si supera les semifinals, tant les individuals com la dels dobles mixtos amb Èric Cervós. A més, el judo disputa el campionat per equips, i les seleccions masculina i femenina de 3x3 també disputaran les semifinals per buscar dues medalles més.