L'FC Andorra no renuncia a la continuïtat de Bakis

La continuïtat del màxim golejador de l’FC Andorra, però, sembla molt complicada

El director esportiu de l'FC Andorra, Jaume Nogués, abans d'un partit de l'equip tricolor a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El futur de Sinan Bakis i la seva hipotètica continuïtat a l’FC Andorra és, sens dubte, una de les principals carpetes a resoldre per la direcció esportiva de l’entitat, encapçalada per Jaume Nogués, aquest final de temporada. El davanter turc i màxim golejador de l’equip tricolor amb 12 gols té una lesió al genoll que li impedirà també jugar contra el Vila-real B a la darrera jornada. En qualsevol cas, Bakis no complirà la clàusula de renovació automàtica, de més de 25 partits disputant més de 45 minuts, ja que només n’ha jugat 23 sota aquest supòsit. A dia d’avui, el futbolista ja no pertany contractualment al club, però té sobre la taula una proposta de nou contracte perquè segueixi sota les ordres d’Eder Sarabia. Una oferta que, en cap cas, va assegurar Nogués, ha rebutjat: “Som l’Andorra i som conscients que ell i la resta de l’equip ha fet una molt bona temporada i que molts d’ells ja són peça cobejada per a altres equips. Sabem fins a on podem arribar, els recursos que tenim i encara estem negociant. Això serà llarg i sempre soc optimista, tot i que és evident que és una situació complicada.” Del golejador turc, el director esportiu en va remarcar que “no ens ha manifestat cap voluntat de canviar d’aires, però a tothom li agrada poder jugar a Primera i ho entenem. No ha rebutjat la proposta del club i encara hi estem parlant. Això serà llarg”. A hores d’ara, Bakis està desfullant la margarida i esperant que l’interès del Mallorca i el Getafe –si no perd la categoria– es tradueixi en oferta en ferm.

Nogués va aprofitar per analitzar la situació d’altres jugadors d’una plantilla que, indiscutiblement, s’ha revaloritzat aquest curs. Adrià Altimira és un altre dels futbolistes que acaben contracte i, si no hi ha un gir copernicà, no seguiran al club. El lateral dret, que ja té tancat un acord amb un equip de categoria superior, no ha respost a l’oferta de renovació que l’Andorra li va presentar fa uns mesos. Qui tampoc continuarà amb la samarreta tricolor és Marc Aguado. El migcampista tornarà a la disciplina del Reial Saragossa després de facturar el seu tercer any a Andorra com a cedit. “Aguado torna al Saragossa. Ens ha donat un rendiment excel·lent”, va comentar Nogués, que va reconèixer la dificultat de seguir comptant amb un altre cedit com Germán Valera, que ha de tornar a l’Atlètic de Madrid. Altres jugadors que es troben cedits com Bundu, Petxarromán o Morer no sembla que puguin seguir la temporada que ve i, pel que fa a la porteria, el club negocia l’ampliació de contracte de Nico Ratti. Tampoc s’espera cap contratemps pel que fa a Lizoain i a Marc Vidal, que encara tenen vincle fins a la temporada vinent. Nogués va confirmar que “hi haurà entre vuit i deu canvis en la propera plantilla” i en l’aspecte pressupostari, la situació no variarà gaire, tot i que la classificació final marcarà el cash definitiu de què disposarà el club per afrontar els nous fitxatges.

PROPERA VISITA DE LALIGA A ANDORRA

Jaume Nogués va desvetllar també que la setmana que ve hi ha programada una visita dels responsables de LaLiga per tornar a avaluar l’Estadi Nacional. L’FC Andorra té encara la propera temporada de moratòria per part de la patronal i, en principi, les noves demandes extretes d’aquesta auditoria no seran cap sorpresa, tot i que no està previst que siguin fora del nivell d’exigència esperat. En aquest sentit, Nogués va reconèixer també que l’opció principal i la més avançada per projectar el nou estadi és la dels terrenys de la Borda Mateu i va explicar que “és un procés que encara necessitarà el seu temps per acabar de culminar. Sabem que només queda un any de conveni i és un dels fronts oberts que més ens preocupen. Estem parlant amb els actors implicats i anem avançant”. A més, el director esportiu de l’FC Andorra va deixar ben clar que el club no té cap intenció de moure’s del Principat i que aquest “és un projecte que no tindria sentit fora del país i esperem que LaLiga no ens marqui el contrari”.

tracking