REPORTATGE

Impulsant el futbol femení

La FAF i l’ADA celebren el Dia Internacional de l’Esport Femení amb diversos actes per tal de seguir donant impulsos.

Les participants al partit amistós al Prat del Roure.

Les participants al partit amistós al Prat del Roure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandra Codina, Helena Mas, Mònica Bonell, Carol Puig, Meritxell López, Berna Coma o Núria Segués. Podria ser una alineació d’una jornada de ple al Consell General, però no, era, almenys ahir, una alineació d’un partit de futbol. La Federació Andorrana de Futbol i l’Associació de Dones d’Andorra van celebrar el Dia Internacional del Futbol Femení amb diversos actes per impulsar aquest esport, entre els quals, un partit amistós al Prat del Roure, amb diverses personalitats del país, com Rosa Gili, Eva Sansa, Mariona Cadena o Mònica Codina, a més de les anteriors. Però el partit no era només per personalitats, sinó que també van ser-hi algunes de les futbolistes que han ajudat a impulsar el futbol femení al país com l’exjugadora del Megadones, entrenadora i formadora Montse Sánchez, o les actuals internacionals absolutes Tere Morató i Marina Fernández.

Després del partit, l’activitat va traslladar-se al Centre Comercial Illa Carlemany, on des de fa uns dies es pot gaudir d’una exposició que repassa la història del futbol femení al país amb més de seixanta fotografies i retalls de premsa que recorden des de la creació del Megadones fins a la confirmació de la participació de la selecció absoluta femenina a la Nations League, que es va conèixer fa unes setmanes, passant pels equips Enfaf o els duels del combinat nacional tant a casa o a fora.

L’últim punt de la jornada va ser amb la xerrada La dona al món del futbol, que va comptar amb Marina Fernández, ambaixadora de futbol femení de la FAF, Tere Morató, jugadora del Vila-real, Montse Sánchez, exjugadora del Megadones, entrenadora i formadora, Marta San Juan, àrbitre internacional andorrana, i Maria Elena Fort, vicepresidenta de l’FC Barcelona. Durant la taula rodona es va explicar l’evolució del futbol femení des de diverses perspectives, i també es va coincidir que, tot i la molta feina que s’ha vingut fent al llarg dels últims anys, amb l’exemple del Barça, que ha arribat a omplir el Camp Nou en duels femenins, encara queda molt per fer.

tracking