El MoraBanc juga avui el darrer partit a la LEB or

El MoraBanc Andorra tanca la lliga a la pista del Guuk Guipúscoa, amb l’únic al·licient d’assolir la 30a victòria

Els jugadors del MoraBanc es van entrenar ahir a la pista del Guuk Guipúscoa.BC MORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la més dolça de les ressaques i amb tota la feina feta, el MoraBanc Andorra abaixa la persiana de la temporada a la LEB Or aquesta nit (21.00 h) a la pista del Guuk Guipúscoa. Serà el darrer ball de l’equip de Natxo Lezkano en una categoria que ha estat molt més exigent del que s’havia pogut suposar i per la qual el conjunt tricolor ha transitat com una piconadora. L’equip arriba fos al darrer partit, mig despressuritzat, i amb tres baixes segures per lesió –Rafa Luz, Czerapowicz i Alexis Bartolomé– i un dubte molt seriós, el de Mihajlo Andric, que, tot i que ha viatjat, no fa gaire pinta que tingui minuts contra el Guipúscoa. La gran novetat, la presència del jove base Aaron Ganal.

El tècnic tricolor, Natxo Lezkano, va reconèixer que, després de l’ascens i amb les gairebé quatre baixes, l’equip no es presenta en les millors condicions al darrer compromís de la lliga. “No ha estat la millor setmana pel que fa a preparar un partit. També ens mereixíem aquests dies lliures, el descans mental i tota la celebració”. Amb l’únic i innegociable objectiu del retorn a l’ACB segellat, el MoraBanc pot trobar l’al·licient gens menyspreable de sumar la 30a victòria de la temporada, una estratosfèrica xifra que només dos equips han aconseguit en tota la història de la LEB Or, el Reial Betis de la 2018-2019 i el CB Múrcia de la 2010-2011. “Ens fa il·lusió arribar a les 30 victòries. El nostre ADN és competir. Cap dels dos equips ens hi juguem res, ells sí que han de preparar el play-off, però hem de ser competitius i serà el moment de mostrar caràcter i orgull”, va exposar Lezkano. L’entrenador del MoraBanc va explicar que el Guuk Guipúscoa “també té dos lesionats importants –Mikel Motos i Carlsson– i fa que també ells estiguin jugant amb una rotació curta”. Tot i això, va afegir que “tenen una plantilla de molta qualitat i de molt talent individual. És un dels equips que més m’agraden de la lliga i té un jugador diferencial, Jaworski, que és el màxim anotador de la lliga. M’agrada molt la proposta de joc que tenen”.

RES DE LLIGA ACB

Tot i restar només un partit per acabar la temporada i tenint l’ascens a l’ACB a la butxaca, el tècnic del MoraBanc Andorra no es va desviar ni un mil·límetre del discurs habitual, en el sentit de no dir més del que toca. Lezkano, que tenia la continuïtat assegurada en cas d’ascens, va deixa clar que no ha pensat gens en el proper curs ni en la Lliga Endesa. “Res. No hi he pensat i ni tan sols ens hem assegut per parlar-ne amb Francesc Solana. Potser la setmana que ve ja ens ajuntarem i començarem a mirar coses”.

PEL RIVAL NO ÉS UN TRÀMIT

El Guuk Guipúscoa, tot i no jugar-se res pel que fa a la classificació, sí es pren el partit amb més tensió competitiva, ja que l’enfrontament contra el MoraBanc és un test immillorable de cara al play-off. Així ho va apuntar el seu tècnic, Lolo Encinas, que va destacar que “ens queda un partit de lliga que hem de competir bé per arribar bé al primer objectiu, que és el play-off. Ja podrem dir que juguem contra un ACB”.

tracking