andorra torna a ser acb

Equip d'elit

El MoraBanc escombra l’Ourense i la propera temporada jugarà de nou a la Lliga Endesa

El jugadors celebrant l'ascens.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

364 dies. Això és el que ha trigat el MoraBanc Andorra en tornar a l’elit del bàsquet espanyol. Avui fa tot just un any, el Poliesportiu plorava el descens de categoria, però ahir, la imatge de la Bombonera va ser ben diferent, i va gaudir de valent per celebrar l’ascens dels tricolors a la Lliga Endesa després de superar l’Ourense per 95-61 i certificar la presència, per tercera vegada a la història, del conjunt del Principat en la màxima categoria del bàsquet del país veí del sud, després dels ascensos de la temporada 1991-1992 i 2013-2014. El d’ahir era un dia gran, i es va notar ja des de l’inici, amb el Poliesportiu ple fins a la bandera, amb la llotja a vessar, amb el cap de Govern electe, Xavier Espot, entre d’altres, presidint el duel.

El matx, des del punt de vista esportiu almenys, va tenir poca història per la superioritat manifesta del MoraBanc, i les mirades van traslladar-se ràpidament a la graderia, amb una afició que tenia ganes de celebrar, i que va fer-ho de valent. Amb la botzina final, el públic va envair la pista, però al contrari que fa un any, que ho va fer per plorar amb els seus, va fer per gaudir-ho i celebrar-ho. Després del petit parèntesi per desallotjar la pista i entregar el trofeu de campió, l’afició va tornar al parquet, per demostrar, una vegada més, la comunió que hi ha amb l’equip. Perquè ja diuen que, a la vida, les hòsties et fan més fort, i la que va patir la parròquia tricolor l’any passat va ser el primer granet de sorra per aconseguir el que s’ha fet enguany, amb una temporada immaculada amb, de moment, 29 victòries en 33 partits.

Abraçades, fotografies, peticions de samarretes, vambes i fins i tot algun agosarat que demanava als jugadors la rèplica del trofeu de campions. Però ahir tot s’hi valia, perquè la temporada s’ha fet mol llarga, ja que tornar a l’ACB era gairebé una obligació i, tot i l’excel·lent actuació dels tricolors, l’extraordinària temporada també del Palència els ha dut fins al límit, i els ha obligat-a donar la seva millor versió per acabar assolint l’ascens directe. La festa, després de la pista, va traslladar-se al vestidor, on va córrer la cervesa i el cava, i va allargar-se fins a altes hores de la matinada. I avui encara seguirà amb la celebració dels campions a partir de les 18.00 hores a la plaça Princep Benlloch de la capital, amb una actuació dels Benjis, l’equip d’animació del club, i la presència, evidentment, dels jugadors.

Sobre el parquet, com no podia ser d’una altra manera, regnaven l’eufòria i la satisfacció, i el president de l’entitat, Gorka Aixàs, va manifestar al Diari que “ha estat una tarda somiada; si ho havíem d’escriure, havia de ser així”, mentre que el director general de l’entitat, Francesc Solana, va assenyalar que “és el final que volíem tots, el Poliesportiu ple, el partit que volíem, i crec que ens ho mereixem”, mentre que la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, va afirmar que “aquest era l’objectiu, és el triomf d’un equip i d’un país que l’ha animat i li ha donat suport tota la temporada”. En aquest sentit, i sobre l’afició, Francesc Solana va afirmar que “aportem identitat al país, el fet de baixar ens ha refet i crec que tornem amb més força que mai”. Des del vestidor, un exultant Natxo Lezkano va declarar que “ha sortit tot fenomenal, amb un ambient de gala, hem fet un partidàs i és moment de gaudir”, mentre que el capità Nacho Llovet, únic supervivent del drama de fa un any, va afirmar “ni en els millors somnis, ha estat increïble i la celebració ens arriba al cor”.

tracking