Sarabia veu lluny l'opció del play-off a primera divisió

El tècnic de l’FC Andorra, tot i mantenir que “la il·lusió no ens la traurà ningú”, veu lluny l’opció del play-off

L'entrenador tricolor, Eder Sarabia, durant el partit de diumenge passat davant l'Osca a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No era qüestió d’alimentar més un objectiu gairebé quimèric, tot i que les matemàtiques encara ho permeten, i el tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia, va emetre un missatge assenyat i, tot s’ha de dir, de realitat. L’equip tricolor ha acumulat set jornades sense perdre, amb 13 punts sumats de 21 possibles, i ha passat de segellar la permanència virtual –és qüestió de restar jornades al calendari– a somiar en gran i no voler renunciar a res.

L’entrenador tricolor va frenar ahir en sec l’eufòria, va llançar una miqueta d’aigua al vi i va trepitjar de peus a terra. Tampoc és que, ni de bon tros, des del vestidor tricolor s’hagi fet volar coloms ni res semblant, però sí que la del tècnic, Eder Sarabia, és la gran veu autoritzada per homogeneïtzar un discurs que, darrerament, s’havia disparat. Les posicions de play-off estan a set punts –l’Albacete és 6è amb 55 punts per 48 de l’Andorra– amb 18 punts encara per disputar. Bàsicament, encara no toca i ara no és el moment de somiar en gran. “Al club tenim la il·lusió a curt o mitjà termini de fer coses boniques”, va introduir ahir Sarabia abans de viatjar cap a Ponferrada. “Hem parlat algun cop de la Primera Divisió, però, segurament, encara no estem preparats per a tot el que suposaria fer aquest salt”, va afegir. El tècnic va explicar que “és quelcom semblant al primer any a Primera RFEF, quan ens va eliminar la Reial Societat B i no vam pujar a Segona Divisió, ja que, segurament, no estàvem preparats”. Ara bé, l’entrenador basc defensa el dret de tenir “la il·lusió, no ens la treu ningú, i al marge de resultats el que ens alimenta són les sensacions i les dinàmiques”.

Sarabia va ser molt sincer a l’hora de definir la realitat del club i què falta per poder ser un outsider a la categoria amb totes les lletres: “Faria un discurs de 10 minuts, però, bàsicament, primer s’ha d’anar enganxant la gent del país i que cada cop tinguem més afició.” Un aspecte com “que puguem tenir un camp d’entrenament propi, en lloc de tenir-ne un que durant l’hivern no podem fer servir gaire. En definitiva, que es pugui experimentar a poc a poc un creixement orgànic en tots els àmbits”. L’entrenador va ampliar l’exposició i va comentar que “he posat aquest exemple molts cops, però l’any passat no teníem ni oficines al club. Érem quatre gats i enguany en tenim una i amb una quinzena de persones treballant”. Sarabia va reconèixer que, “per tant, abans d’assolir les coses hem d’estar preparats per aconseguir-ho i en aquest camí està el club, que té les coses molt clares. Tenim el traçat molt marcat i molt clar i sabem com ho volem fer. Ara toca gaudir del camí sense pensar en el resultat, ja que si ho fem ens pot crear una mica de frustració”. Tot i no voler renunciar que es produeixi la carambola i ficar el cap al play-off –gairebé l’Andorra hauria de guanyar els sis partits que resten–, el tècnic tricolor va recordar que “estem en una categoria –la Segona Divisió– que signaria estar-hi molts anys i poder seguir anant a aquests estadis que anem i enfrontar-nos a aquests jugadors i entrenadors. Hem de valorar el que tenim ara i, si ho fem, estarem més a prop i més preparats en un futur per a aquest somni de la Primera Divisió”.

424 MINUTS SENSE ENCAIXAR

D’altra banda, l’equip afronta diumenge un nou test, a El Toralín davant la Ponferradina, un equip situat en llocs de descens i que encara manté opcions de salvació. La bona dinàmica que dibuixa l’FC Andorra als darrers partits –set duels sense perdre– es demostra de manera clara amb dades i els tricolors desitgen ampliar la seqüència. L’Andorra ha sumat tres triomfs i quatre empats als darrers set partits que porta invicte, suma 424 minuts sense encaixar un gol –els dos darrers els va anotar l’Eivissa a l’Estadi Nacional– i acumula fins a sis porteries a zero.

Òbit

Mor ‘Robi’, exjugador dels anys 80 Valentín Jorge Sánchez, Robi, exjugador de l’FC Andorra durant cinc temporades a la dècada dels 80, va morir dimecres a l’edat de 72 anys, segons va informar l’Atlètic de Madrid a les xarxes socials. El migcampista, nascut a Granada el 1951, va arribar al club tricolor l’any 1981 després de jugar cinc temporades a l’Atlètic de Madrid i guanyar la lliga amb l’equip matalasser. Robi va disputar 117 partits amb l’Andorra a Segona Divisió B, entre la temporada 1981-82 i 1985-86, i va fer quatre gols.

tracking