Reportatge

Victòria en la donació de sang

El Poliesportiu d’Andorra es va omplir ahir de ciutadans disposats a posar el seu granet de sorra en la campanya de donació de sang organitzada per la Creu Roja i el MoraBanc

Victòria en la donació de sangFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Poliesportiu d’Andorra va acollir ahir la quarta edició de la marató de sang organitzada conjuntament per Creu Roja Andorrana i pel MoraBanc Andorra, que va convertir la casa dels tricolors en un autobús o en un hospital de campanya perquè la gent, en massa, pogués mostrar la seva solidaritat. I és que igual que està fent l’equip aquesta temporada a casa, on ha guanyat tots els partits que ha disputat, el poble va fer el mateix anant de manera massiva a donar un cop de mà en la donació de sang.

La campanya va aconseguir 236 donacions en total, de les quals 197 van ser efectives i 39 censades com a oferiment. A més, es van registrar 28 donants nous.De fet, des de Creu Roja Andorrana, una de les seves responsables, Lara Kinder, va explicar que “les expectatives són molt altes, ja que vam esgotar les cites prèvies, i també ha vingut molta gent sense cita prèvia, així que ens fa ser molt optimistes”, a més d’agregar que “la imatge del MoraBanc Andorra és la que és, molt notòria, i treballar junts i anar de la mà ens ajuda a fer una crida encara més grossa”, i és que cada donant va rebre dues entrades per al duel dels tricolors de dissabte contra l’Almansa.

Les portes del Poliesportiu van obrir a les 12.00 hores i entre els primers a arribar hi havia Gorka Aixàs, Francesc Solana o Natxo Lezkano. Al llarg del dia també hi van passar alguns membres de la política nacional com els ministres en funcions Jordi Torres i Sílvia Calvó, la secretària d’Estat de Salut en funcions, Helena Mas, o de l’àmbit comunal, com Jean-Michel Rascagneres o Guillem Forné. O els jugadors tricolors, que tot i tenir jornada de festa van acostar-se i, sobretot, de les moltes persones anònimes posant el seu granet de sorra.

Entre els donants, Natxo Lezkano va admetre entre riures que “ho soc des de fa molts anys, he donat tota la vida a totes les ciutats on he treballat, però en una pista de bàsquet no ho he fet mai”. També va ser-hi el president tricolor, Gorka Aixàs, que va afirmar sobre la inciativa que “és una activitat que ens encanta fer”.

Campanya de donació de sang al Poliesportiu.

tracking