Una temporada d'èxit de la mà d'un gran Joan Verdú

El 19è lloc a la general de la Copa del Món de Joan Verdú i el 15è lloc a les finals de Soldeu, les grans fites

Joan Verdú, Martí Alfonso, director d'àrea de negoci de Crèdit Andorrà, Roger Vidosa i Axel Esteve, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú ha estat, sens dubte, el pal de paller dels grans resultats d’enguany a la secció d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). El millor esquiador del país ha tancat un curs destacat pel 19è lloc al rànquing de gegant de la Copa del Món, en la seva primera temporada completa al circuit mundial, i la presència a les finals de Soldeu. “Ha estat una temporada molt bona i molt exigent. Les finals a Andorra han estat el millor colofó d’un curs molt especial i, tot i que tenim coses a millorar, estem molt contents del que seguim construint”, va comentar Verdú en el balanç de temporada que va acollir ahir la seu central de Crèdit Andorrà.

L’esquiador va explicar que “acabar en el 19è lloc de la general és donar un cop sobre la taula en el circuit de Copa del Món i n’estic molt orgullós”. Amb referència als aspectes a millorar de cara al proper exercici, Verdú va indicar que “si vull seguir creixent i millorant de cara a la propera temporada no em puc permetre les sortides de pista, com les de les dues primeres curses”. En aquest sentit, l’andorrà va recordar que la temporada “no va començar com esperàvem amb dos zeros, dues sortides de pista”, i que “no era l’ideal, però a partir de la tercera carrera vam fer un canvi”. I així va ser perquè a Alta Badia Verdú va fer “unes segones mànegues espectaculars, guanyant el primer dia i tercer el segon dia, demostrant el nivell que hem estat construint aquests anys”. L’esquiador va posar l’accent en el treball de millora i que la pretemporada, on tornarà a repetir experiència a Nova Zelanda, intensificarà la tasca de prevenció de les sortides de pista.

Supergegant

Pel que fa a la seva evolució al supergegant, Verdú va reconèixer que tot i no competir tant aquesta temporada, “hem tingut molt bons resultats”. En tot cas, va recordar que ha entrenat molt i que en qualsevol cas un objectiu és “baixar punts FIS i atacar la Copa d’Europa de manera correcta”. Això sí, aquest exercici el que es volia era “consolidar la temporada de gegant. Amb el supergegant, segons les condicions, continuarem fent curses per baixar punts i, per què no, si es dona l’oportunitat, fer la meva primera Copa del Món en supergegant”.

D’altra banda, i a nivell global, el director esportiu d’alpí, Roger Vidosa, va reconèixer que “el balanç és positiu, perquè s’han millorat els rànquings de tots els nostres joves”, mentre que els corredors i corredores de l’equip nacional han continuat evolucionant. Vidosa va explicar que Axel Esteve “segueix evolucionant en el seu rànquing mundial, puntuant en Copa d’Europa, mentre que Cande Moreno ha puntuat en Copa del Món”.

Precisament, l’esquiadora andorrana va explicar que la temporada de velocitat ha estat “molt positiva, començant per la meva esquena, perquè ha estat la primera temporada sense molèstia ni interrupció per causa d’això”. Moreno va afegir que en Copa del Món ha fet tot el circuit i que “era necessari per mi introduir-m’hi i penso que, a més, m’hi he adaptat molt bé”. A més, va comentar que “puntuar en Copa del Món per mi ha estat molt positiu”, i va recordar que a les finals de Copa d’Europa va acabar amb un Top 10 i un Top 15, la qual cosa “consolida el meu nivell”.

Finalment, Axel Esteve va apuntar que “ha estat una temporada amb entrebancs, amb molèsties al maluc que em van impedir tenir continuïtat”. Amb tot, l’andorrà ha obtingut la mínima FIS, amb 23,79 punts en eslàlom i 117 en el rànquing mundial, “que és el millor rànquing que he tingut mai”. Per a l’any que ve, va sostenir, “vull seguir en la mateixa línia, i si puc fer alguna Copa del Món, molt millor”.

tracking