REPORTATGE

Aprenents de Verdú

L’esquiador engega l’Ski Camp, unes jornades de quatre dies –del 3 al 6 d’abril– perquè els tecnificats sub 14 puguin viure en un equip de Copa del Món.

Joan Verdú ahir amb els participants a l'Ski Camp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú és el millor mirall per als joves esquiadors de la base i el gran moment i la seva presència a l’elit de la Copa del Món el fan ser ja tota una referència per als més petits. Per aquest motiu, entre d’altres, Verdú ha posat en marxa un campus d’esquí on durant quatre dies, del 3 al 6 d’abril, uns 40 nens sub 14 dels diferents clubs del país podran viure al costat de l’esquiador andorrà i del seu equip tota la preparació, entrenament, alimentació i rutines amb un equip de Copa del Món. “Per als joves pot ser quelcom molt enriquidor, perquè absorbir tota aquesta experiència els pot servir molt de cara al futur”, explica Verdú.

L’Ski Camp és una iniciativa de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i del mateix Verdú per tal que els més joves, d’una manera altruista i sense cost per a les famílies, puguin viure unes jornades com a professionals. L’esquiador explica que “aquestes jornades són quelcom que jo mai vaig tenir. No vaig tenir cap referent ni algú que fos tan proper i considero que és imprescindible si volem crear grans campions”. Les jornades seran, aproximadament, de 12 hores de les set del matí a les set o vuit de la tarda i es dividiran en quatre dies i amb grups de nou a deu persones. Verdú subratlla que això permetrà poder aportar professionalitat i tracte individualitzat a cada esquiador, i que la idea és donar una visió professional a l’esquí, aportar coneixements adquirits gràcies a l’experiència a la Copa del Món. A partir de la setmana que ve es realitzarà la primera edició d’aquestes jornades, que el mateix esquiador espera que tinguin continuïtat: “És molt gratificant per a mi, sincerament, i quan ens ho vam plantejar ja va ser amb la idea de fer-ho més vegades. A més, ens agradaria, en un futur i si tot funciona, acollir més categories”. En aquest sentit, Verdú assegura que “funcionarà perquè els nens i nenes estan molt motivats i en tenen moltes ganes”. Era un dia per presentar el campus i no per revelar plans de futur, tot i que l’esportista de la FAE apunta que “estic provant nou material i nous esquís, aprofitant que als Alps encara hi ha bona neu”.

Joan Verdú entregant els 'welcome pack' als joves participants en l'Ski Camp.

tracking