L'Andorra suma amb deu (0-0)

L’FC Andorra empata al camp del líder tot i jugar mitja hora amb un menys

L'àrbitre del partit ensenya la segona targeta groga al jugador de l'FC Andorra Sergio Molina.FC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’FC Andorra va tornar de la visita a la casa del líder, Ipurua, amb un punt després d’empatar sense gols contra l’Eibar. Després d’una primera meitat espectacular en què l’equip va poder marxar a davant al marcador, el duel va canviar abans del primer quart d’hora de la segona meitat amb l’expulsió, de Sergio Molina, la setena dels tricolors aquesta temporada. Però tot i estar amb un menys, els homes d’Eder Sarabia van poder aguantar per sumar un punt més i mantenir-se per quarta jornada seguida sense perdre.

El duel va seguir ja d’inici el guió previst, amb els locals buscant joc vertical i passades llargues, i els tricolors monopolitzant la possessió. L’FC Andorra no tenia pressa, tocava en camp propi esperant que l’Eibar vingués a pressionar com més amunt millor (desesperant a Ipurua, acostumada a un altre tipus de futbol), assumint riscos, per tenir espai per córrer un cop superada la primera línia de pressió. I així van venir els primers acostaments tricolors, com en una jugada individual gestada per Alti, i continuada per Valera abans de la rematada fluixa de Bakis. I precisament el davanter turcoalemany va protagonitzar l’opció més clara per als homes d’Eder Sarabia estavellant una pilota al travesser passada la mitja hora de joc. Molina va recuperar una pilota al mig del camp, va posar-la a l’esquerra per Pampín, i una centrada seva va trobar Bakis dins l’àrea, però el seu xut va trobar la fusta.

A la represa, els locals van tenir un inici elèctric amb un parell d’arribades als dos primers minuts, però va durar poc i es va tornar a un guió similar al de la primera part, amb la pilota totalment visitant, i els bascos pressionant de nou, molt amunt, i complicant la sortida tricolor. Però el partit es va girar com un mitjó al 59 després que Molina veiés la segona groga i l’FC Andorra es quedés amb deu amb més de mitja hora de joc per davant. Evidentment, amb un home més, l’Eibar va animar-se i va acostar-se més sovint a la porteria de Nico Ratti, com en una rematada fluixa d’Stoichjov, o en un xut llunyà de Nolaskoain que va sortir llepant el pal.

Evidentment, amb un menys la pilota era molt més difícil de tenir, i l’equip va haver de defensar de valent davant de l’Eibar, que va anar amb tot per la victòria, però igual que el dia de Las Palmas a casa, tot i estar amb un menys, l’Andorra va tornar a mostrar una gran solidesa defensiva. Però l’Eibar és l’Eibar, i és líder per alguna cosa, i va posar l’ai al cor als tricolors amb una canonada de Vadillo que es va estavellar al travesser. En atac, en aquesta situació, no es podia demanar gaire, però els de Sarabia van provar-ho també, amb una jugada de pilota aturada, i amb una internada de Pampín. L’última, amb l’equip bolcat, va ser per als locals, però els tricolors van acabar rescatant un punt que, veient la primera part, podria semblar insuficient, però que va acabar tenint gust de glòria fruit de les circumstàncies.

Sergio Molina, Diego Pampín i Sinan Bakis, en un moment del partit d'ahir a Ipurua.

tracking