REPORTATGE

“Només ha estat el principi”

El gegant de Joan Verdú a Soldeu i el 15è lloc en unes finals de la Copa del Món van esdevenir tota una fita per a l’esport del país. La família ho va viure amb molta emoció.

La família completa de Joan Verdú va vibrar amb l'actuació de l'esquiador dissabte.Ivan Álvarez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència de Joan Verdú com a brillant insígnia andorrana a les finals de la Copa del Món de Soldeu va captar l’atenció de tot el país, que va seguir amb emoció les dues mànegues del gegant. Després de coronar-se a la mateixa pista de l’Avet com a campió d’Europa l’any passat, Verdú va fer un pas més i va aconseguir un 15è lloc i un 19è general en la seu primer curs a l’aparador mundial. Resultava impossible no encomanar-se de l’orgull que desprenia la família de l’esquiador andorrà.

“Mai a la vida no podrem oblidar tot el que vam viure dissabte. És un record que ens quedarà a tota la família per sempre i a tot el país!”, apunta la mare, Àngels Sánchez. “Soc una persona patidora i molt nerviosa. L’he pogut acompanyar aquesta temporada a moltes curses i sempre es viu tot amb molts nervis. Al final no puc estar més contenta i orgullosa”, afegeix. Sembla que, després de tot plegat, un paio com Joan Verdú no es posa cap sostre. “No en tingui cap dubte que no en té i l’any que ve en voldrà més, segur, i serà encara millor. La propera temporada no tindrà cap pressió i estarà més alliberat. Enguany en tenia, per ser a les finals a Soldeu, a casa i amb la seva gent, i ho ha aconseguit”, sentencia l’Àngels. La germana, Anna Verdú, explica que “ho vaig viure com tothom i va ser increïble només pel fet de veure el meu germà baixar per aquesta pista en unes finals de la Copa del Món”. L’Anna sosté que “estic molt orgullosa d’ell i, a dia d’avui, encara no m’ho crec”. A més, també deixa clar que “això només és el principi perquè té un futur molt gran per endavant i veurem moltíssims dies més com els d’ahir”. El germà de l’esquiador, Gerard Verdú, lluïa una bandera andorrana a l’esquena. Era la mateixa amb la qual va animar el Joan fins deixar-se la veu. “Va ser escandalós, espectacular. Tenia molts factors en contra, una situació molt difícil per a ell i es va sobreposar molt bé amb les dues baixades”. A més, destaca que “l’afició, la família, la gent des de casa, tothom va gaudir d’allò més i segur que ha estat un moment per a la història. Això no ha fet més que començar”. El pare, Joan Verdú sènior, valora que “és la culminació del treball i el sacrifici de molts anys, i la família i els equips tècnics que hem estat al seu costat ho sabem”. Una fita que també permet recordar que “fa dos anys el panorama que teníem era, pràcticament, gris fosc. Hem hagut de fer moltes travessies pel desert, però la capacitat de resiliència del Joan i alguns petits canvis han fet que estigui on ha d’estar”. És a dir, un esquiador de Copa del Món de ple dret i que fa que a la família l’orgull sigui enorme. “Fa molta il·lusió i va ser molt emocionant. Ara estem una mica en estat de xoc i quan vagin passant el dies ho valorarem encara més. El Joan és un ambaixador més del país i un mirall per a les noves generacions”, va culminar.

A LA RECERCA DE L'AUTÒGRAF DE VERDÚ

Soldeu. Joan Verdú va viure una intensa darrera jornada a les finals de Soldeu. L’esquiador va estar durant més d’una hora signant banderetes, cascs d’esquís, postals, jaquetes i esquís a petits, joves i grans que es van voler apropar a felicitar l’andorrà.

tracking